Постижение след постижение - Гарет Бейл отново се превърна в герой за Уелс (ВИДЕО)


Постижение след постижение - Гарет Бейл отново се превърна в герой за Уелс (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

2439 0

Гарет Бейл продължава да е в центъра на събитията около националния отбор на родината му - Уелс, а това се случи и при дългоочакваното завръщане на "дракона" на Световно първенство.

Страната от Острова изигра първия си двубой на Мондиал след 64 години чакане срещу САЩ в понеделник вечер, когато двата тима не успяха да се победят в първата си официална среща помежду си. 

Европейците изоставаха от 36-тата минута, след като Уеа откри за символичните гости, но ценната точка за "драконите" бе изкована от големия лидер и капитан - Гарет Бейл. 33-годишният футболист си спечели дузпа в 80-тата минута, която минута по-късно и реализира.

По този начин бившият футболист на Реал Мадрид се превърна в едва четвъртия реализатор на Уелс по време на световните финали. Преди него са вкарвали Айвор Олчърч, Джон Чарлз и Тери Медуин. Само първият има две попадения, но и тримата са вкарвали през 1958 г.

Това бе 41-вото попадение на Гарет Бейл с екипа на "драконите". Междувременно той изравни Крис Гънтър по брой изиграни двубои - двамата имат по 109 участия с родината си. 

Ето какво се случи във втория ден от Световното първенство!

Вижте попадението на Бейл от бялата точка срещу САЩ:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички