Супер! България се класира на 1/8-финалите на ЕвроВолей 2023


Супер! България се класира на 1/8-финалите на ЕвроВолей 2023
Снимка: Hristo Rusev/Lap.bg

8855 0

Националният отбор на България по волейбол се класира за осминафинал на Европейското първенство по волейбол за мъже. До това добро стечение се стигна след мача Украйна – Финландия, завършил по възможно най-добрия начин за „лъвовете“ - в пет сета. Украйна спечели с 3:2 и изпрати "суоми" у дома. 

ОТЛИЧНО СТЕЧЕНИЕ НА ОБСТОЯТЕЛСТВАТА

Преди последния ден от групата във Варна със сигурност няма как да отпаднем от първото каре в класирането. България завършва с мач срещу Словения. Дори и загула с 0:3 няма как остави момчетата на Пламен Константинов извън осминафиналите.

 Украйна ще се бори с Испания за четвъртото място, гарантиращо класиране във фазата на елиминациите. За тази цел отборът има нужда от чиста победа. Ако спечели само с 3:2, ще остане с пет точки – поне една по-малко от нас и две по-малко от "Ла Фурия". Успех на испанците ще изпрати Украйна към Киев.

На кое място ще завърши България, зависи и от днешния късен мач Словения – Хърватия. И, разбира се, от мача на „трикльорите“ срещу словенците. Ако завършим на трето място в групата и се класираме на четвъртфинал, то тогава в Двореца на спорта във Варна отново бихме играли с победителя от нашата група. При положение че сме втори и стигнем финалната осмица, вероятно ще се изправим срещу Франция.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Позор! 36-тите в света обърнаха България на Европейското по волейбол

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички