Георги Братоев: Разликата в класите с Хърватия е голяма, но не успяхме да го демонстрираме


Георги Братоев: Разликата в класите с Хърватия е голяма, но не успяхме да го демонстрираме
Снимка: Hristo Rusev/Lap.bg

1670 0

Един от най-опитните в състава на националния отбор по волейбол на България - Георги Братоев, даде кратко интервю след загубата от Хърватия с 1:3. Тя поставя под въпрос излизането ни от груповата фаза на Европейското първенство по волейбол.

Въпреки поражението Братоев вярва, че разликата в класите между България и Хърватия е голяма - в наша полза. Във Варна "лъвовете" допуснаха две поражения и записаха две победи, а последният мач е срещу Словения - тимът, който загуби финала на предишното Европейско първенство. Георги призна, че страната ни излиза за задължителна победа.

"Отборът на Хърватия играе различен волейбол. Разликата в класите според мен е голяма. Ние сме отборът с по-добри волейболисти, но това трябва да се демонстрира, а ние не успяхме. Чисто волейболните неща трябва да се анализират и изгледат, по-добре може да каже треньорът.

Трябва да се радваме пред такава публика и да сме по-положителни, в този мач не се получи. Имаме изключително важен предстоящ мач (бел. ред. срещу Словения). Всеки един мач отборът дава максимума, понякога нещата не се получават и резултатът не е този, който публиката иска да вижда. Със сигурност във вторник ще видите отбор, който се раздава на 100%. Ще търсим задължителна победа, защото това е единственият начин 100% да излезем от групата.

На първо четене нашата група не изглеждаше изключително силна или "групата на смъртта". Но волейболът, който демонстрират отборите във Варна е изключително равностоен. Може би, само Словения се откроява и няма загуба. Имаме три отбора с по две победи" - започна Братоев пред камера на Българската федерация по волейбол.

За финал той коментира и публиката: "Надяваме се във вторник да направим добър мач, защото подкрепата, която получаваме от феновете във Варна е феноменална. Не съм имал възможност да изпитам това удоволствие повече от три години, мога само да благодаря на хората и да им свалим шапки.

Със сигурност за мен това е последният турнир с националния отбор, така че тази емоция ще остане в паметта ми завинаги. Всички години и всички мачове във Варна или където и да е в България пред нашите фенове, са незабравими". Вижте повече за това как 36-ите в света позорно обърнаха и биха България на ЕвроВолей 2023 във Варна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички