Пламен Константинов предупреди: Украинците са опрени до стената и ще играят на живот и смърт


Пламен Константинов предупреди: Украинците са опрени до стената и ще играят на живот и смърт
Снимка: Българска федерация по волейбол

2370 0

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол - Пламен Константинов, сподели мнението си след първия успех на "лъвовете" по време на Евроволей 2023. 

Днес сънародниците ни се наложиха с 3:1 гейма над Финландия във Варна пред над 5000 души в Двореца на културата и спорта. Родният специалист сподели, че е по-доволен от представянето в първата среща с Испания и определи днешната победа като "задължителна".

Мнението на Константинов

"Тази победа бе задължителна! След загубата от Испания, това ни дава глътка въздух. Интересен мач за публиката. Доволен съм, че взехме два гейма с наша инициатива. Третият гейм - взел си два гейма трудно, а в третия загубихме с много лични грешки. Някои момчета още са “зелени”. Но те трябва да преминат през такива мачове. Без характер не може да станеш голям състезател. Не изпадаме в еуфория. Няма да има лек мач в нашата група.

Украинците и те са опрени до стената… Срещу нас ще играят на живот и смърт. Безспорно ще ни бъде много тежко. Не правя илюзии, че ще имаме лек мач до края на първенството. Алекс Николов може да покрива две позиции. Той идва след два дни тежък вирус и повръщане. Има лек спад в тонуса. А искахме и да дадем лека почивка на Соколов. Предстоят ни два мача един след друг. Не може само да стои Цецо на игрището и да “влачи", обясни Константинов.

Следете всичко около националния отбор по волейбол със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички