Шанс 1 към 1 000 000: Щура двойна "врътка" - направи загубата на Григор Димитров още по-болезнена


Шанс 1 към 1 000 000: Щура двойна "врътка" - направи загубата на Григор Димитров още по-болезнена
Снимка: колаж: SportLive.bg, снимки: Getty Images

27131 0

Григор Димитров мина през един от най-слабите си турнири за 2024-та година, като изненадващо загуби още в първия кръг на турнира в Мадрид, част от сериите "Мастърс 1000". Десетият в света отстъпи на 18-годишния суперталант на Чехия Якуб Меншик.

Поражението стана още по-болезнено предвид това как се разви потокът, в който бе Гришо. След като Меншик отстрани Димитров и се класира за третия кръг, там не доигра срещата с Фелик Оже-Алиасим и се отказа във втория сет (след като загуби първия).

Така 35-ият в света канадец стигна до 1/8-финалите без да хаби много сили, като там записа впечатляваща победа над световния номер 6 Каспър Рууд в два сета (6:4, 7:5 за два часа игра). Това бе и най-трудната му победа през този сезон в Мадрид до момента.

Още: Странно: Отписаха 33-годишния Григор Димитров за "големия тенис"

Яник Синер се отказа заради контузия

Яник Синер и Григор Димитров

И когато изглеждаше сякаш Феликс ще трябва да мине през изключително трудно изпитание на 1/4-финалите - срещу лидера в основната схема и най-добрия тенисист за 2024-та - Яник Синер, то отново опонентът му се отказа - и то още преди да е започнала срещата.

Италианецът не рискува и не се появи за четвъртфинала поради травма в бедрото. "Много съм тъжен заради това, че трябваше да се отказа от следващия си мач в Мадрид. Бедрото ми ме тормозеше тази седмица и постепенно ставаше все по-болезнено. Приех съвета от докторите и решихме, че е най-добре да не играя по-натам, за да не го влоша" - сподели той, когато обяви решението си.

Така пробивът на Феликс Оже-Алиасим стана още по-впечатляващ и той се класира за полуфиналите на Мастърса в Мадрид, като по пътя си се справи със само един съперник от топ 10 и имаше мач и половина, които не се състояха. Нещо изключително рядко срещано.

Още: Дадоха отговора: Били ли са Григор Димитров и Серина Уилямс влюбена двойка?

Григор Димитров можеше спокойно да играе 1/2-финал в Мадрид

Няма как да не си зададем въпроса какво щеше да се случи, ако на негово място бе именно Григор. На полуфиналите канадецът очаква победителя от двойката Даниил Медведев - Иржи Лехецка, като се надява на успех за чеха, който ще му позволи да атакува иначе на пръв поглед немислим финал в престижната надпревара.

А освен шанса да пробие напред - Григор Димитров остана на косъм и от колосална сума пари при участието си в тенис турнира в Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички