На косъм! Григор Димитров бе пред колосална сума пари само с 1 победа в Мадрид - ето колко прибра


На косъм! Григор Димитров бе пред колосална сума пари само с 1 победа в Мадрид - ето колко прибра
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимка: Getty Images

18733 0

Григор Димитров не успя да се справи със суперталанта на Чехия Якуб Меншик. 18-годишният състезател отстрани 32-годишния българин, за да вземе втори скалп на играч от топ 10 през този сезон (по-рано през кампанията надделя и над Андрей Рубльов).

Така десетият в света не успя да прескочи втори кръг. Той почиваше в първи като поставен и се включи директно от втория, но не успя да запише нито една победа. И въпреки това си тръгна със солидна сума от наградния фонд.

Той бе общо над 15 милиона - 15 503 525 евро, което е с 1,1% повече от миналата година. 7 877 020 евро е за ATP (с 2,22% повече от предишния сезон), докато за WTA тура е 7 697 965 (-0,1% спрямо преди година).

Още: Ценните качества на Григор Димитров, взети от родителите му: Извлякох най-доброто от двата свята

И при мъжете, и при жените победителят в Мадрид ще прибере чек за 963 225 евро, което обаче е с цели 12,85% по-малко, отколкото през миналата година прибраха Карлос Алкарас и Арина Сабаленка.

Колко спечели Григор Димитров с краткото си участие в Мадрид 2024?

Григор Димитров отпадна рано в Мадрид

Спада във финансово отношение се наблюдава само до полуфиналите в ATP, като при всички останали кръгове фондът е увеличен. Така Гришо, който игра във втори кръг, ще си тръгне с малко над 30 хиляди евро (30 225), въпреки че не записа нито една победа.

Ако 32-годишният хасковлия бе сломил Якуб Меншик, то той щеше да си гарантира поне 51 665 евро - и то при условие, че бе отпаднал още в следващия трети кръг. За достигане до четвъртия щеше да получи 88 480 евро, а до 1/4-финалите - 161 995 евро.

Само преди часове пък отличиха високо постижение на първата ракета на България. Григор Димитров бе ранкиран като №3 за най-големите успехи на България от 35 години насам - зад него остана САЩ '94.

Още: Потвърдено: Коварна опасност за Григор Димитров - пред неочаквана угроза е да приключи рано-рано

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички