Новак Джокович разкритикува Уимбълдън заради забраната за руснаци и беларуси


Новак Джокович разкритикува Уимбълдън заради забраната за руснаци и беларуси
Снимка: Getty Images

1649 0

Сръбският тенисист Новак Джокович определи решението за забрана на руски и беларуски тенисисти да се състезават на Уимбълдън тази година като "безумно". 

По време на турнира Serbia Open действащият шампион на сингъл при мъжете и шесткратен победител на Уимбълдън Джокович изрази несъгласието си с крайната мярка предприета от организаторите.

От All England Club, който отговаря за Уимбълдън, обявиха новината в сряда (20.04), като изключиха от участие в турнира от Големия шлем шампиона от US Open и световен номер 2 Даниил Медведев, световния номер 8 при мъжете Андрей Рубльов и четвъртата в ранглистата при жените Арина Сабаленка.

"Винаги ще осъждам войната, никога няма да я подкрепям, тъй като самият аз като дете съм ставал свидетел на военен конфликт, каза Джокович.

"Знам колко голяма емоционална травма оставя това. В Сърбия всички помним какво се случи през 1999 г. На Балканите имаше много войни в близката история.

Въпреки това не мога да подкрепя решението на Уимбълдън, смятам, че то е безумно. Когато политиката се намесва в спорта, резултатът не е добър", завърши той. 

Организаторите на ATP и WTA също разкритикуваха забраната, като казаха, че е "несправедлива" и "много разочароваща". Руски тенсист обаче сподели различно мнение за забраната. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички