Новак Джокович разкри плановете си до старта на Roland Garros 2022


Новак Джокович разкри плановете си до старта на Roland Garros 2022
Снимка: Getty Images

1381 0

Световният №1 Новак Джокович заяви, че се надява да бъде "възможно най-готов" за Roland Garros, подготвяйки се за едва третия си турнир от началото на сезона - този в Белград.

*Припомняме, че сърбинът бе депортиран от Австралия преди началото на Australian Open 2022 заради липсата на ваксина срещу Ковид-19, а след това пропусна и Мастърсите в Индиан Уелс и Маями. В неговото отсъствие, Рафаел Надал спечели рекордна 21-а титла на сингъл от Големия шлем, повеждайки във вечната класация на Джокович и Роджър Федерер, които са с по 20 трофея!

Джокович ще се опита да изравни Матадора на Откритото първенство на Франция, което започва на 22 май. "Ролан Гарос е най-важният турнир на червено и отчасти съм вече там в мислите си, по отношение на подготовка и всичко, което правя в момента, за да отида там възможно най-готов", каза Жокера пред журналисти в Белград.

34-годишният тенисист разкри още, че планира да играе на Мастърсите в Мадрим и Рим преди Ролан Гарос: "Настоящите ми планове включват Мадрид и Рим. Зависи, наистина, от резултата ми тук и формата, в която се намирам. Ще решим впоследствие".

Джокович загуби откриващия си мач в Монте Карло миналата седмица от финалиста Алехандро Давидович Фокина, след като отпадна по-рано на четвъртфиналите в Дубай през февруари. "Не бях напълно готов за турнира в Монте Карло и го знаех преди началото на надпреварата. Въпреки това ми трябва практика в състезателна обстановка и това е настилката (клей), която изисква много време на корта по време на тренировъчни сесии, и дори повече по време на мачове. Надявам се да изиграя повече срещи в Белград отколкото в Монте Карло".

Поставеният под номер 1 в основната схема в сръбската столица Джокович ще играе със сънародник, когато влезе в надпреварата директно от втория ѝ кръг – един измежду Ласло Джере и Хамад Меджедович. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички