Велик руски спортист: Решението на Уимбълдън за руските спортисти е правилно


Велик руски спортист: Решението на Уимбълдън за руските спортисти е правилно
Снимка: Getty Images/Guliver

3297 0

Големият руски шахматист Гари Каспаров защити решението за забрана участието на руски и беларуски играчи в тенис-турнира в Уимбълдън. То е взето заради руската инвазия в Украйна и сигналите за военни престъпления, извършвани от руска страна. 

Световният шампион по шахмат счита,че спортът и политиката се преплитат и руският лидер Владимир Путин обича спорта "както всеки един диктатор преди него".

"Надявам се, че ще успеем да се възстановим от загубата на престижа и честта си, но това трябва да се случи след Путин", категоричен бе дългогодишният остър критик на режима на Путин, цитиран от БГНЕС.

Каспаров е най-младият световен шампион по шахмат, притежавал е титлата в продължение на 15 години. Считан е за най-силния световен шампион по шахмат за всички времена. Най-високото ЕЛО на гросмайстора е 2856,7. По-рано и руски футболист заяви, че спортните санкции към страната му са разбираеми.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички