Отлична новина за Джокович, свързана с Париж


Отлична новина за Джокович, свързана с Париж
Снимка: Getty Images

1410 0

Световния номер 1 в тенисаНовак Джокович, спечели обжалването срещу ATП и ще има право да играе на Мастърса в Париж. Отличната новина за сърбина вече е официално потвърдена от тенис асоциацията, а преди това в Туитър я разпространи журналистът Бен Ротенберг. Турнирът в Париж се проведе от 31 октомври до 6 ноември.

Джокович рискуваше санкцията заради късния си отказ от участие в Индиън Уелс. Той го направи чак след жребия, след като нямаше разрешение за влизане в страната.

Според регламента при подобна ситуация се стига до забрана за участие в следващия Мастърс, на който съответният играч е спечелил най-много точки през последните 12 месеца. В неговия случай това е надпреварата в Париж, където Новак триумфира с титлата.

В крайна сметка Джокович се е възползвал от правото си да обжалва санкцията пред дисциплинарната комисия, ръководена от Лора Уоруин и Миро Братоев. Случаят е бил разгледан и се стигна до положителната развръзка за Ноле.

На него му е наложено само наказание за присъждане на нула точки от турнира в Индиън Уелс. Обикновено при подобни нарушения се стига и до финансови санкции, но засега няма яснота дали той ще отнесе такава.

А ето каква бомба хвърли световната №1 в женския тенис.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички