Официално: Без тенисисти от Русия и Беларус на Уимбълдън


Официално: Без тенисисти от Русия и Беларус на Уимбълдън
Снимка: Getty Images

1797 0

Най-старият тенис турнир в света Уимбълдън забрани на руски и беларуски тенисисти да участват в надпреварата от Големия шлем по-късно през тази година в отговор на руската инвазия в Украйна.

Световният номер 2 Данийл Медведев от Русия и четвъртата при дамите Арина Сабаленка са водещите тенисисти при мъжете и жените, които ще пропуснат Ол Ингланд Клъб.

Ето какво гласи изявлението на организаторите на Уимбълдън:

„Предвид обстоятелствата на подобна несправедлива и безпрецедентна военна агресия, ще бъде неприемливо за руския режим да се облагодетелства от участието на руски или беларуски тенисисти. Следователно нашето намерение е, с дълбоко съжаление, да откажем заявките на тенисисти от Русия и Беларус за Уимбълдън.“

Новината бе първо съобщена от "Ройтерс", като можете да намерите подробности ТУК! Освен Медведев и Сабаленка, участие в Уимбълдън няма да вземат и имена като Андрей Рубльов, Карен Хачанов, Аслан Карацев, Анастасия Павлюченкова и Виктория Азаренка.

Уимбълдън ще се състои между 27 юни и 10 юли. Актуален шампион е Новак Джокович, който отказва да се ваксинира и все още не е ясно дали ще бъде допуснат до участие.

Още тенис новини четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички