Кевин Андерсън ще поднови кариерата си в тениса


Кевин Андерсън ще поднови кариерата си в тениса
Снимка: Getty Images/Guliver

1942 0

Бившият №5 в света в мъжкия тенис - Кевин Андерсън, реши да поднови кариерата си, съобщава официалният сайт на ATP. Той ще се завърне на турнира в Нюпорт, който започва на 17 юли, където спечели последната си титла през 2021 г.

Много съм развълнуван да се завърна именно. Победата през 2021 г. беше специален момент за мен. Не можех да измисля по-добро място за завръщането си и съм щастлив да играя отново на тревата“, обяви Андерсън, цитиран от АTP.

Освен това 37-годишният спортист заяви, че през по-голямата част от миналата година не е планирал да се връща. Андерсън се пенсионира през май 2022 г.

Когато се пенсионирах, беше трудно. Изпитвах силна физическа болка. Много части от тялото наистина ми пречеха да играя така, както исках. Беше много трудно емоционално и психически. Чувствах, че трябва да спра да играя. През по-голямата част от миналата година не планирах да се връщам. Но преди няколко месеца започнах да тренирам отново и наистина ми хареса да играя. Тялото ми се чувстваше много по-добре, беше наистина страхотно и ме накара да поискам да се предизвикам отново. Не знаех дали ще имам такава възможност, но за щастие Нюпорт ми я даде, така че исках да отида там и да играя отново“, добави той.

По време на кариерата си Андерсън достигна два пъти финал на турнири от Големия шлем. През 2017 г. в САЩ и през 2018 г. в Уимбълдън. Той е победител в седем турнира под егидата на ATP

ВИЖТЕ ОЩЕ: Магическата точка на Григор Димитров, която матира Ивашка и вдигна Уимбълдън на крака (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички