Магическата точка на Григор Димитров, която матира Ивашка и вдигна Уимбълдън на крака (ВИДЕО)


Магическата точка на Григор Димитров, която матира Ивашка и вдигна Уимбълдън на крака (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5544 0

Григор Димитров постигна важен успех над Иля Ивашка с 6:3, 6:4, 6:4, който го изпрати директно на третия кръг на Уимбълдън. Тенисист номер 1 на България бе по-добрият от двамата на корта и дори успя да направи едно наистина запомнящо се изпълнение в последния сет, с което вдигна публиката на крака. 

В гейм номер 7 от третия сет Григор успя да пробие и го направи по страхотен начин. Иля Ивашка започна с много мощен сервис, а след това започна да измаря Григор с диагонални удари в двете посоки. Българинът обаче успя да върне всяка една топка и проби на 0 с много мощен бекхенд, който отказа неговия съперник.

Малко по-рано в мача пък имаше друг любопитен момент. Григор Димитров нацели много силно Ивашка в крака, след което се стигна до разговор между двамата на мрежата, в който българинът му се извини за случилото се.

В следващия трети кръг на Уимбълдън пък Григор ще се изправи срещу Франсис Тиафо, който отстрани швейцарският представител Доминик Щрикер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички