Григор vs Тиафо: Позабравен и коварен съперник, но Димитров има 3 предимства


Григор vs Тиафо: Позабравен и коварен съперник, но Димитров има 3 предимства
Снимка: Getty Images

9944 0

Десетият поставен в схемата на Уимбълдън - Франсис Тиафо, е следващият съперник на Григор Димитров на Уимбълдън. Първата ни ракета ще играе с американеца в трети кръг на турнира от Големия шлем този уикенд.

Лице в лице

Димитров и Тиафо са играли 3 пъти един срещу друг, като българинът печели 2 от мачовете. 25-годишният тенисист обаче взе последния двубой между тях - на Откритото първенство на Австралия през 2019 година.

Григор пък постигна двете си победи над този съперник в една година - през 2018-а той го отстрани на Мастърса в Канада и на Лейвър Къп.

Първа среща на трева

Това ще е първата среща между двамата на тревна настилка.

Думите на Тиафо преди мача

"Имам много вяра, че мога да бъда тук и през втората седмица и наистина да се боря за това нещо. Просто получавам подходяща почивка, оставам професионалист и се надяват звездите да се подредят", казва по-младият тенисист преди двубоя.

Много сходство между двамата

И Тиафо, и Димитров са типични играчи в базовата линия и имат сходни стилове на игра. И двамата могат да сервират силно, да удрят мощно от двата фланга и също така да се движат добре.

Въпреки това нашата звезда има предимство заради повечето опит, който има, постоянството си и представянето си на трева. На тази настилка Григор има 41 победи срещу 30 загуби, докато американецът има 21 успеха и 14 поражения. 

Любопитно е да се спомене, че в досегашните си 2 мача на Уимбълдън 2023 и Димитров, и съперникът му нямат загубен сет. Нашето момче се справи с Шо Шимабукуро и Иля Ивашка. Тиафо пък елиминира Ибинг Ву и Доминик Щрикер. А ето каква престижна класация оглави Григор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички