Двукратен финалист от Големия шлем в тениса се отказа от спорта


Двукратен финалист от Големия шлем в тениса се отказа от спорта
Снимка: Getty Images/Guliver

1277 0

Двукратният финалист в турнири от Големия шлем по тенис – Кевин Андерсън, анонсира своето отказване от професионалния спорт на 35-годишна възраст.

Андерсон елиминира Роджър Федерер и Джон Иснър на „Уимбълдън“ през 2018-а в запомнящ се турнир, след което загуби в три сета на финала от Новак Джокович.

Южноафриканецът загуби и от Рафаел Надал на финала на US Open през 2017-а година.

„Не помня момент от моя живот, в който да не съм играл тенис. Това приключение започна преди 30 години, когато баща ми постави ракетата в ръцете ми и ми каза, че трябва да работя страшно много, за да съм сред най-добрите в света“, написа той в социалните мрежи.

„Оттогава тенисът ме отведе далеч от родния Йоханесбург и Южна Африка, за „да ми даде света“. Успях да вкуса много различни емоции, макар този спорт да може да те кара да се чувстваш много самотен понякога. Имал съм възходи, но и падения, но това никога не промени нещо за мен. Тенисът ми помогна да бъда този човек, който съм сега“.

През тази година Райли Опелка елиминира Андерсън на Australian Open през януари, а неговият последен мач в кариерата бе поражението от Хуан Мануел Серундоло в Маями в първия кръг през март.

Андерсън никога не е достигал финал от Мастърс-сериите, но се оттегля със седем трофея от ATP, като последният е през 2021-а година.

А какво е мнението на Джокович за Борис Бекер, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички