Новак Джокович не остави никакъв шанс на Вавринка и е на 1/16-финал на Уимбълдън (ВИДЕО)


Новак Джокович не остави никакъв шанс на Вавринка и е на 1/16-финал на Уимбълдън (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4486 0

Новак Джокович успя да надделее над Стан Вавринка в мач от третия кръг на Уимбълдън. Сърбинът се наложи с 3:0 сета (6:3 6:1 7:6(5) над своя вечен съперник и гледа смело към 1/16-финалите от надпреварата от "Големия шлем".

Ноле започна доминантно срещата. Световният номер 2 умишлено стартира с дълги разигравания, за да измори своя съперник и това даде успех, тъй като той успя да поведе с 5:2 гейма и не след дълго затвори първата част.

Втория сет бе още по-доминантен от страна на Ноле. Сърбинът разчиташе много на силния си сервис, който допълнително затрудни Стан. Балканецът съумя да поведе с 4:0 при геймовете и в крайна сметка, не изпита проблеми, печелейки с 6:1.

В последния сет се забеляза подобряване в играта на Вавринка и той бе изключително конкурентен. В него до пробив не се стигна и така двамата трябваше да решат развоя на мача с тайбрек. Стан обаче допусна няколко грешки, които само и единствено помогнаха на Ноле да затвори сета и да спечели мача.

Това бе 35-ата поредна победа за Ноле на Уимбълдън. С това той отбеляза и успех номер 350 в турнирите от "Големия шлем". Само и единствено Серина Уилямс (365) и Роджър Федерер (369) имат повече от него. С победата срещу Вавринка Новак Джокович ще играе 1/16-финал в Лондон срещу полския представител Хуберт Хуркач.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Григор Димитров и Вавринка начело на престижна класация.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички