В очакване на зрелищната битка: Ясно е кога Григор Димитров излиза срещу №10 в света на „Уимбълдън“


В очакване на зрелищната битка: Ясно е кога Григор Димитров излиза срещу №10 в света на „Уимбълдън“
Снимка: Getty Images

6842 0

Гордостта на България в тениса - Григор Димитров, излиза утре в Лондон за третия си мач от "Уимбълдън". Негов съперник в него ще е №10 в света Франсис Тиафо, а Гришо ще гони класиране за 1/8-финалите в турнира от Големия шлем.

Двубоят им е ще трети в програмата на Корт №2 в английската столица. Това означава, че той няма да стартира преди 17 часа българско време.

Първата среща на Корт №2 ще бъде между двукратната шампионка на Уимбълдън при жените Петра Квитова, която ще играе срещу Наталия Стефанович. Следва двубой между гърка Стефанос Циципас и сърбина Ласло Джере. Едва тогава ще дойде ред и на сблъсъка на хасковлията.

Ето я програма на Корт 2 - начало 13:00 часа:

1.  Петра Квитова - Наталия Стафанович

 2. Стефанос Циципас - Ласло Джере

3. Григор Димитров - Франсис Тиафо

ПЪТЯТ НА ГРИШО И СЪПЕРНИКА МУ В ЛОНДОН

Димитров  и Тиафо постигнаха чисти победи в първите си две срещи - българинът надви последователно японския квалификант Шо Шимабукуро и Иля Ивашка от Беларус, докато американският тенисист се справи с Идзъ У от Китай и швейцареца Доминик Щрикер.

СЪПЕРНИЧЕСТВОТО МЕЖДУ ДВАМАТА

Гришо  има три мача с американеца, като води в преките сблъсъци с 2-1 успеха. Победите на 32-годишния хасковлия са от 2018 - на Мастърса в Канада и Лейвър Къп, докато американецът печели на Аустрелиън Оупън година по-късно.

Победителят от мача между двамата ще играе на осминафиналите с един измежду Алехандро Давидович Фокина от Испания или шестия поставен Холгер Руне.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Григор vs Тиафо: Позабравен и коварен съперник, но Димитров има 3 предимства

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички