Бивша тенисистка номер 1 в света обяви почивка от тениса: Изключително стресирана съм


Бивша тенисистка номер 1 в света обяви почивка от тениса: Изключително стресирана съм
Снимка: Guliver/GettyImages

2274 0

Тенисистката от Беларус Виктория Азаренка обяви, че ще си вземе почивка от тениса след изключително трудни няколко седмици в личен план. Бившата номер 1 в световната ранглиста се оттегли срещу 16-годишната чехкиня Линда Фрухвиртова, след като загуби с 6-2 3-0, а по-късно направи изявление.

"Не трябваше да излизам на корта днес. Последните няколко седмици бяха изключително тежки в личния ми живот. Финалният мач ми отне много сили, но исках да играя пред страхотна публика, която ми помогна да се справя с първия мач. Исках да изляза и да опитам, но това беше грешка", сподели Азаренка.

"Последният мач ми отне много сили, но исках да играя пред страхотна публика, която ми помогна да се справя с първия мач. Исках да изляза и да опитам, но това беше грешка", каза още тя.

"Надявам се да си взема почивка и да мога да се върна. Извинявам се на феновете за случилото се, защото те ме подкрепяха до последно. Винаги очаквам с нетърпение предизвикателството и напрежението на състезанието, но днес то беше прекалено голямо."

"Трябва и ще се поуча от това", завърши Азаренка. Беларуската състезателка игра в Тура без името и флага на страната си, тъй като санкциите обхванаха и Беларус заради нахлуването на Русия в Украйна. А ето кой предизвика руския президент на боксов двубой.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички