Надал успокои феновете: Имах много схващания по ръцете, но не е сериозно


Надал успокои феновете: Имах много схващания по ръцете, но не е сериозно
Снимка: Getty Images/Guliver

3009 0

Световният номер 2 Рафаел Надал успокои феновете си, че се чувства в добра физическа форма след победата си над Диего Шварцман с 6-4, 7-5, 6-2 в четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ. Испанският тенисист на два пъти бе третиран от физиотерапевта на корта, заради схващания на ръцете, но увери, че проблемът не е сериозен.

"Чувствам се добре. Днес бе много влажен ден, много тежко време. Имах малко схващания на ръцете в края на втория и началото на третия сет, но тялото ми е в добра форма. Нямам сериозни проблеми, просто имам нужда да поспя след този дълъг и уморителен ден. Но вярвам, че ще съм в добра форма за полуфинала", коментира Надал, който ще се изправи срещу италианеца Матео Беретини в спор за място на финала.

"Днес направих стъпка в правилната посока, този мач ми дава увереност. Спечели два поредни мача срещу тежки опоненти. Трябваше да вдигна нивото и вярвам, че успях да го направя. Достигнах полуфиналите на всички турнири от Големия шлем и това означава много за мен, щастлив съм", допълни трикратният шампион.

А до коя позиция ще се изкачи Григор Димитров, ако спечели US Open - вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички