Надал: Тайгър е мой идол, надявам се да поиграем тенис и голф заедно


Надал: Тайгър е мой идол, надявам се да поиграем тенис и голф заедно
Снимка: Getty Images/Guliver

2115 0

Световният номер 2 Рафаел Надал призна, че е изключително поласкан от подкрепата на Тайгър Уудс от трибуните по време на победата му над Марин Чилич в осминафиналите на Ю Ес Оупън. Испанецът се класира за 40-ия си четвъртфинал в турнирите от Големия шлем, след като надви Чилич в четири сета, а Уудс изразяваше бурно емоциите си при печелившите удари на Рафа.

"За мен това означава много. И преди съм казвал, че той е невероятно вдъхновение за мен, всички неща, които е постигнал в спорта, как винаги успя да се бори докрай. Да го гледам на голф игрището за мен е вдъхновение, пример. Много съм щастлив, че той е на трибуните да ме подкрепя и се надявам един ден да поиграем тенис и голф заедно", сподели след успеха Надал.

"За мен е огромна чест да играя през тази публика и е много специално да играя пред Тайгър. Винаги съм казвал, че нямам големи идоли, но той е мой идол и винаги се опитвам да го следя", допълни носителят на 18 титли от Големия шлем.

Надал, който е любител на голф и често играе при почивките си от тениса, призна, че този спорт не му се удава особено много. "Ще е доста по-добре, ако Тайгър не вижда суинга ми. Може би ако го види, ще загуби ритъма си", пошегува се Рафа.

А какво очаква Григор Димитров на 1/2-финалите на US Open, ако преодолее Федерер - четете в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички