Безкомпромисен Рафа Надал полетя към 1/2-финалите на US Open (ВИДЕО)


Безкомпромисен Рафа Надал полетя към 1/2-финалите на US Open (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

3347 0

Световният №2 Рафаел Надал победи Диего Шварцман с 3:0 сета (6-4, 7-5, 6-2) в последния 1/4-финал от мъжката програмата на US Open. По този начин испанецът запази стопроцентовият си актив от тази фаза на турнира и се класира за осмия си полуфинал в Ню Йорк.

Поставеният под №20 Шварцман даде отпор на Надал в първите две части, но в крайна сметка не успя да измъкне нито една от тях и бе победен в три сета. Рафа бе далеч от познатото си ниво в мача, като записа повече непредизвикани грешки, отколкото печеливши удари - 39 срещу 35. Въпреки това, той продължава напред.

Много съм доволен как реагирах в ситуацията. Приех предизвикателството и продължих да се боря - точка след точка. И ето ме тук, на полуфиналите, което е най-важното", заяви след срещата Надал.

Негов съперник на полуфиналите ще бъде поставеният под №24 Матео Беретини. 23-годишният италианец надигра след пет сета (3-6, 6-3, 6-2, 3-6, 7-6(5)) Гаел Монфис от Франция. Така Беретини се класира за първи път сред финалната четворка на турнир от Големия шлем.

Другият полуфинал е с българско участие. Григор Димитров срещу руснака Данийл Медведев. А защо руснакът може да се окаже по-голямо изпитание за Григор от Федерер - четете в този анализ на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички