Изключително предимство, което може да помогне на Гришо срещу Рафа


Изключително предимство, което може да помогне на Гришо срещу Рафа
Снимка: Getty Images/Gulliver

8311 0

Много фактори са на страната на Рафаел Надал в предстоящата битка срещу Григор Димитров. Испанецът очевидно е върнал отличната си физическа форма и показва страхотна игра в Мелбърн. Опитът е на негова страна, както и 14-те титли от Големия шлем на неговата сметка. Освен това бившият №1 в света има 6 успеха срещу едва 1 на Гришо в преките двубои.

Изтощителността на турнир от Големия шлем обаче винаги е фактор в късните етапи на битката за трофея. И в случая далеч по-свеж от двамата трябва да е световният №15.

Григор Димитров е изкарал значително по-малко време на корта в сравнение със своя съперник. Хасковлията има 11 часа и 26 минути на Australian Open, а най-дългият му двубой беше срещу корееца Чун - 2 часа и 38 минути във втория кръг на надпреварата. Българинът е загубил едва 2 сета до момента.

При Рафаел Надал положението е различно - той има цели 15 часа и 4 минути престой на корта, което е с близо 4 часа повече от Гришо. Преди години това може би нямаше да е от значение, но испанецът вече прехвърли границата от 30 години и продължителните мачове оказват влияние.

Най-дългият му двубой продължи над 4 часа - срещу Александър Зверев в третия кръг на турнира. Надал изигра един петсетов двубой, което също трябва да даде предимство на Димитров, тъй като той не е срещал психическата бариера от играта в решаващ сет.

Двубоят на Григор Димитров срещу Рафаел Надал е с начален час 10:30 сутринта българско време и може да го следите НА ЖИВО В Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички