Григор Димитров е истинско страшилище за левичарите


Григор Димитров е истинско страшилище за левичарите
Снимка: Getty Images/Gulliver

984 0

Григор Димитров е същинско страшилище за тенисистите, които играят с лявата ръка. Утре му предстои сблъсък с най-популярния от тях - Рафаел Надал. А залогът ще бъде участие във финала на Откритото първенство на Австралия.

Според официалната статистика на АТР българинът е трети по победи срещу левичари за 2016 г. - 8 успеха от 10 мача. Преди него по този показател са само Новак Джокович (10 от 12) и Марин Чилич с 8 от 8.

Последният успех на Гришо бе именно срещу носителя на 14 титли от Големия шлем. На четвъртфиналите в Пекин на 7 октомври 2016 г. той срази Рафа с 6:2, 6:4. Останалите му жертви през миналия сезон са Фелисиано Лопес (в Синсинати), Денис Шаповалов (в Торонто), Иржи Весели (в Истанбул), Федерико Делбонис (в Маями), Доналд Йънг (в Акапулко), Адриан Манарино (в Делрей Бийч) и Жил Мюлер (в Сидни). Григор отстъпи само пред Алберт Рамос Виньолас на полуфиналите в Ченду и на Жил Мюлер в първи кръг в Базел.

През 2017 г. българинът е във впечатляваща серия - 10 победи от 10 мача. Но нито една от тях не е срещу тенисист, играещ с лява ръка. Ако успее именно утре, това ще бъде нещо много, много по-значимо от обикновена статистика./bTV

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички