Най-перфектната обиколка в кариерата на Хамилтън - като Сена през 1988? (ВИДЕО)


Най-перфектната обиколка в кариерата на Хамилтън - като Сена през 1988? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

2803 0

Гран При на Сингапур ще продължи да бъде част от календара на Формула 1 за поне още седем години, след като договорът бе подновен. Това накара много от феновете да си припомнят една иконична обиколка на това място. Тя бе дело на Люис Хамилтън.

Седемкратният световен шампион направи истински фурор през 2018 година там. Той мина обиколката по почти перфектен начин, за да спечели пол позишън. А тогава Мерцедес далеч не бе фаворит за най-добро представяне, тъй като Ред Бул и Скудерия Ферари имаха по-подходящи коли.

Самата писта включва 22 завоя, като много от тях са "тъмни", което остава предостатъчно място за грешка, но Хамилтън не допусна нито една такава. Пилотирането му бе магическо, като се доближаваше до стената максимално близо, без да се разбие.

Тото Волф, шефът на Мерцедес, определи това като "най-епичната обиколка, която някога е виждал там". Представянето на Хамилтън породи сравнения между иконичната обиколка на Айртон Сена в Монте Карло (Монако) през 1988 година.

Все пак Хамилтън не вярва, че е направил перфектната обиколка: "Никога не съм правил перфектната обиколка, никога. Това е великото на този спорт - никога не си перфектен. Доближаваш се, може би. Ако си перфектен всеки път, ще загубиш мотивация, защото ще ти е лесно".

А наскоро легенда на Формула 1 коментира "отказването" на Хамилтън и сподели, че "всичко е лъжа".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички