Емоционално: Верстапен изгледа финала с Хамилтън във Формула 1 и не сдържа сълзите си (ВИДЕО)


Емоционално: Верстапен изгледа финала с Хамилтън във Формула 1 и не сдържа сълзите си (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3794 0

На 12 декември тази година един от най-вълнуващите сезони в историята на Формула 1 приключи с епична битка между седемкратния първенец Люис Хамилтън и настоящия шампион Макс Верстапен. А това значеше и първи трофей в състезанието за нидерландски представител.

Двамата влязоха в Гран При на Абу Даби с равен брой точки - по 369,5. Целият сезон бе изпълнен с драма и спорни решения. В течение на състезанието изглеждаше все по-вероятно пилотът на Мерцедес да спечели за осми път в кариерата си.

Драма в самия край обаче обърна всичко наобратно и сменилият своите гуми Верстапен получи огромно предимство срещу Хамилтън. Всичко се сведе до една обиколка и пилотът на Ред Бул не изпусна подаръка от съдбата.

А това значеше толкова много за него. Той бе изключително емоционален, а дори и дни след състезанието, продължава да бъде такъв. Говорейки за ZiggoSport, Верстапеен изгледа последната обиколка от победата си и не сдържа сълзите си (можете да видите на двете видеа по-долу в материала, като за да отворите второто, ще трябва да натиснете бутона "Гледайте в Youtube").

Самият Верстапен призна и по-рано, че той е карал с крампа още от първата обиколка, а това се е влошило в течение на състезанието. След като изгледа последната обиколка, кадрите се пренесоха в празненствата след успеха (първото видео), а там отново бе емоционален.

Разбира се, Люис Хамилтън бе точно на обратния полюс. Разочарованието за него бе огромно, а претенциите на неговия отбор също бяха сериозни. Дори се смяташе, че Гран При на Абу Даби е било последното му състезание. Наскоро стана ясно категорично дали Люис Хамилтън продължава във Формула 1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички