"Виновникът" за успеха на Верстапен над Хамилтън във Формула 1 търпи смъртни заплахи и брутални обиди


"Виновникът" за успеха на Верстапен над Хамилтън във Формула 1 търпи смъртни заплахи и брутални обиди
Снимка: Getty Images

3547 0

Канадският пилот във Формула 1 Никълъс Латифи разкри, че е получил смъртни заплахи и брутални обиди след финала на сезона. Както е известно, той катастрофира в края на състезанието (Гран При на Абу Даби), а това се оказа пагубно в надпреварата за Люис Хамилтън, който впоследствие бе изпреварен от новия световен шампион Макс Верстапен.

"Знаех как е възможно да се развият нещата в социалните мрежи след финала на състезанието. Фактът, че почувствах, че ще е най-добре да изтрия Инстаграм и Туитър от телефона си за няколко дни казва всичко, което трябва да знаем, за това колко жесток може да бъде светът онлайн.

Омразата, обидите и заплахите в социалните мрежи не бяха изненада за мен, тъй като това е реалността, в която живеем в момента. Не ми е непознато да говорят лошо за мен онлайн, мисля, че всеки спортист, който се състезава на световно ниво, знае, че е подложен на зорък поглед, а често и навлизане в личното пространство.

Както сме виждали отново и отново през времето в различните спортове, отнема само един инцидент по погрешното време, за да провали напълно пропорциите и да извади най-лошото от хората, които се наричат "фенове" в спорта.

Това, което ме шокира, бе изключителният тон на омраза, обиди, дори и смъртните заплахи, които получих" - споделя Латифи.

След Гран При на Абу Даби дори имаше съмнения дали Люис Хамилтън няма да приключи с Формула 1 след огромното разочарование, което е преживял. Наскоро бе даден отговорът и стана ясно дали Хамилтън ще продължи във Формула 1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички