Тото Волф разкри на какво се дължи мълчанието на Люис Хамилтън


Тото Волф разкри на какво се дължи мълчанието на Люис Хамилтън
Снимка: Getty Images/Guliver

3373 0

Шефът на "Мерцедес" - Тото Волф, разкри, че Люис Хамилтън е в постоянен контакт с отбора, опитвайки се да разсее слуховете за оттеглянето му, но призна, че мълчанието на пилота се дължи на все още заливащите го емоции.

36-годишният британец загуби световната титла от съперника си от Ред Бул - Макс Верстапен, по болезнен начин, след като нидерландецът го изпревари в последната обиколка на финала на сезона във Формула 1 в Абу Даби.

Хамилтън поздрави Верстапен в интервюто си след състезанието, но оттогава запази любопитно мълчание. Миналата седмица той престана да следва всички в социалната мрежа Инстаграм, а шефът на Мерцедес обясни, че мълчанието на Хамилтън е в резултат от това, че той е загубил вяра в спорта:

"Той печелеше титлата до последната обиколка, а след това всичко му се отне за една секунда. Разбира се, в такива моменти губиш вяра, защото не можеш да разбереш какво се е случило току-що", каза Волф пред "Motorsport-Total" и добави: "Мълчанието е налице, разбира се, защото и на него му липсват думи".

Интересно е да се отбележи, че Хамилтън получи рицарско звание от принц Чарлз след състезанието в Абу Даби, а Волф разкри, че е казал на своя пилот да се наслади на забележителните постижения в кариерата си:

"Това, което му казах, беше, че трябва да се опита да вземе тези положителни моменти със себе си през тези няколко часа, в които се почита делото на живота му и постиженията му. Мисля, че той успя да го направи".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички