Верстапен иска да се бори за титлата през 2020-та


Верстапен иска да се бори за титлата през 2020-та
Снимка: Getty Images/Gulliver

811 0

Макс Верстапен завършва сезона във Формула 1 по доста обещаващ начин. Холандският пилот финишира 3-ти в Гран При на САЩ на много малка дистанция от съотборниците в Мерцедес Валтери Ботас и Люис Хамилтън, а две седмици по-късно спечели безапелационно състезанието в Бразилия. Верстапен беше един от най-силно представилите се състезатели през 2019-та, като доминацията му в Бразилия както в квалификациите, така и в състезанието показва, че той се превръща в много сериозен фактор в следващия сезон на Ф1.

Холандецът е на цели 127 точки зад 6-кратния световен шампион Люис Хамилтън в класирането, което подсказва, че за момента Ред Бул не успяват да се справят с догонването на Мерцедес. Но фактът, че Верстапен завършва на първо място в квалификациите на две от последните три състезания може би е знак, че Ред Бул отново се превръщат във фактор.

Самият пилот коментира случилото се през последния сезон след състезанието в Бразилия. „Последните няколко състезания са добри, много се радвам с прогреса, който правим. Имам добро усещане за следващата година, мисля, че научихме много полезни неща през последните състезания и това е знак, че ще започнем добре новия сезон. Мисля, че мога да се боря с Хамилтън за титлата през 2020-та“ заяви Верстапен.

Ред Бул не са печелили шампионатна титла след доминацията им между 2010-та и 2013-та година, когато Себастиан Фетел стана шампион 4 поредни пъти, а отборът доминираше при конструкторите. А вижте какъв рекорд постави тройката на подиума в Бразилия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички