Фернандо Алонсо: Верстапен е най-добрият пилот във Формула 1


Фернандо Алонсо: Верстапен е най-добрият пилот във Формула 1
Снимка: Getty Images/Guliver

3343 0

Холандският пилот Макс Верстапен се превърна в едно от най-популярните имена във Формула 1 през последните години. Верстапен направи дебюта си във Ф1 едва на 17 години и към момента има 7 победи, 2 от които дойдоха тази година в състезанията в Австрия и Германия. И докато холандецът е определян за един от най-скоростните състезатели в надпреварата, той често бива критикуван за избухливия си характер.

Въпреки това двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо смята, че точно това прави Верстапен по-атрактивен за наблюдаване и смята, че способностите му да наваксва изоставането и да изправарва другите състезатели го правят най-добрият пилот в момента в автомобилното състезание.

„Във Формула 1 е много трудно да избереш най-добрият, защото много неща се променят от година на година и има много разлика от болид до болид. Има пилоти, които са много бързи в отделните обиколки, има и такива, които умеят да стартират добре. Някои са просто постоянни, а други са по-агресивни. В момента мога да кажа, че най-добрият е Макс Верстапен. Той е пилот, когото следя. Тази година следя състезанията му по телевизията и бих искал да го гледам, тъй като той винаги е в атакуващ режим. Когато е трети и настига състезателя на второ място знаеш, че в един момент ще го изпревари и ще направи нещо вълнуващо за феновете“ каза Алонсо.

Макс Верстапен e на 4-то място във временното класиране с 235 точки. Междувременно Алонсо прекрати участието си във Формула 1 в края на миналата година, за да се захване с други дейности. А ето какво каза 6-кратният световен шампион Люис Хамилтън след поредната си титла.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички