Хамилтън след финала: От 6-годишен баща ми ме е научил никога да не се предавам


Хамилтън след финала: От 6-годишен баща ми ме е научил никога да не се предавам
Снимка: Getty Images/Guliver

1711 0

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън беше изключително радостен след спечелването на шестата си световна титла във Формула 1. Британецът заяви след финала, че за него е чест да запише името си до най-големите легенди в спорта. Той остава на само един трофей от абсолютния рекордьор Михаел Шумахер.

"Това е невероятно, наистина, не мога да повярвам. Днес беше много тежко състезание. Вчера беше труден ден за нас, но Валтери свърши отлична работа. Днес просто исках да се възстановя и да донеса двоен успех за нашия тим. Не вярвах, че това ще се случи, изпълнен съм с много емоции в момента, за мен е чест да бъда в компанията на такива велики състезатели", започна Хамилтън.

"Когато бях на 6 или 7 години, баща ми ми каза да не се предавам никога. Това е мотото на семейството. Направих всичко възможно, за да стана шампион още днес. Не знам относно световни титли, но се чувствам свеж и готов за оставащите две състезания. Няма да се откажем от борбата за победи и там", добави още той.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички