Стана ясно какви хонорари ще получат за битката си Джошуа и Усик


Стана ясно какви хонорари ще получат за битката си Джошуа и Усик
Снимка: DAZN

3303 0

Световният шампион на WBA, IBF WBO и IBO в тежка категория Антъни Джошуа ще получи гарантирано 15 милиона паунда, за да се бие срещу Олександър Усик, съобщава The Mirror. Двубоят ще се проведе на 25 септември в Лондон на стадиона на Тотнъм.

Сумата е малко по-ниска в сравнение с хонорарите на британеца в предишните му битки - 20 млн. паунда срещу Анди Руис и Александър Поветкин и 18 млн. срещу Джоузеф Паркър.

В същото време Усик ще прибере доста по-малка сума. Според бившия треньор на Владимир Кличко Сергей Городничев неговият хонорар ще бъде около 4 милиона долара. По-голямата част от тези пари ще отиде за данъци и изплащане заплатите на членовете на екипа.

"Саша ще получи три милиона паунда за тази битка, може би 3,2 млн. От тези пари той ще плати данъците в Англия, защото след като се бие, той не може да напусне страната, докато не даде 50%. Ето, смятайте: минус 50%, плюс 30% на промоутъра, 10-15% на мениджърите. Там са двама треньори, директор на отбора, диетолози, психолози - Боже, там е цял отряд! Естествено, на всички трябва да се плати. В крайна сметка той ще получи милион, може би дори по-малко", заяви Городничев в своя канал в YouTube. А ето какво послание към Джошуа отправи Усик на кацане в Лондон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички