Трите най-велики победи на Олександър Усик (ВИДЕО)


Трите най-велики победи на Олександър Усик (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4215 0

Олександър Усик се изправя срещу Антъни Джошуа в нощта на 25 срещу 26 септември. Украинецът ще опита да поднесе голяма изненада и да нанесе втора загуба в кариерата на британския си опонент. До този момент Усик е непобеждаван на професионалния ринг, а в тази статия ще ви припомним трите най-велики победи на украинския боксьор.

ВИЖТЕ КАК МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ СБЛЪСЪКА МЕЖДУ ОЛЕКСАНДЪР УСИК И АНТЪНИ ДЖОШУА

3. Първата шампионска титла

През септември 2016 г. Усик става шампион в полутежка категория по версията на WBO. Това става след победа над поляка Кшиштоф Гловацки. До този момент Гловацки няма поражение, а срещата се провежда в Гданск. Гловацки става първият, издържал 12 рунда срещу Усик на професионалния ринг, но това се оказва недоататъчно - украинецът доминира и получава и трите съдийски гласа, за да отнеме титлата от съперника си.

В предишните си 9 двубоя Усик нокаутираше съперниците си, като беше и междуконтинентален шампион на WBO, преди да вземе световната титла на тази федерация.

2. Доказване в тежка категория

Срещата на Усик срещу Чисора е едва вторият му мач в тежка категория. След като печели срещу Чаз Уидърспуун украинецът записа 18-ата си победа в кариерата като спечели междуконтиненталната титла в тежка категория по версията на WBO.

Усик диктуваше темпото с прекрасна техника и скорост, която му позволи да прави силни комбинации, а в седмия рунд едва не нокаутира съперника си. Добрите контраатакуващи удари донесоха комфортна преднина по точки и донесоха успеха за Усик.

1. Абсолютен шампион

Битката, която направи Усик абсолютен шампион в полутежка категория беше финалът на Световните Суперсерии, в който Усик се изправи срещу Мурат Гасиев от Русия. В турнира Котката нокаутира Марко Хук от Германия и спечели срещу Маирис Брейдис от Латвия, за да стигне до финала с руснака.

След като беше категоричен и спечели финалния мач в сериите с 3:0 съдийски гласа (120:108, 119:109, 119:109) украинецът събра и четирите пояса в полутежка категория (IBF, WBO, WBA, WBC). През ноември 2018 г. той ще защити титлите си срещу Тони Белю, която се оказа последна и за двамата в тази категория.

Доказал всичко в полутежка категория, Усик реши да се качи сред най-тежките, което се и случи през 2019 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички