Sky Sports: Планът за мечтан сблъсък между Джошуа и Фюри през тази година се разпада


Sky Sports: Планът за мечтан сблъсък между Джошуа и Фюри през тази година се разпада
Снимка: Getty Images/Guliver

5044 0

Мечтаният сблъсък за обединяване на поясите в тежката категория на бокса между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри няма да се състои през тази година, информира британското издание "Sky Sports". Такава битка е желана както от двамата боксьори, така и от всички неутрални фенове на спорта по света.

Идеята бе първо Джошуа да защити титлата си в IBF срещу българския претендент Кубрат Пулев, като успоредно с това Фюри се изправи в трета решаваща битка с Дионтей Уайлдър в задължителната защита в WBC, а след това двамата британци да премерят сили.

Вероятността това да се случи през тази година обаче става все по-малка, а скоро може да изчезне съвсем, защото третият двубой между Уайлдър и "Циганския крал" е плануван за 30-и октомври 2020 година и ако датата се потвърди, това автоматично би означавало без Джошуа - Фюри през 2020 г.

Поради ситуацията с коронавируса са забранени полети от Европа до САЩ, а сблъсъкът между Уайлдър и Фюри е първоначално плануван за 17-и юли в Лас Вегас. Освен, че са забранени полетите, самата сграда, в която трябва да се проведе битката, е временно затворена - казино-хотел "MGM Grand".

Промоутърът на Фюри - Боб Аръм, тотално отрече сблъсъкът да се състои на 17-и юли по план, като допълни, че е възможно дори арената на мача да не е отворена дотогава, а освен това спомена, че трябва и време за тренировки на боксьорите.

"Трябва да се направи крачка назад. Как ще се продават билети? Пълен абсурд е да се твърди, че битката ще се проведе, като британците дори не могат да стигнат дотам. Всеки трябва да направи крачка назад. Боксът не е изолиран. Част е от случващото се в света. Вероятно битката ще е в началото на октомври" - заяви Аръм.

Междувременно, Аръм, който е промоутър и на Кубрат Пулев, сподели своето мнение, че Кобрата има огромни шансове за победа срещу Антъни Джошуа, като освен това подкрепи това си твърдение с любопитно допълнение. Вижте подробности, както и кое е слабото място на AJ според Аръм - в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички