Усик не се вълнува от боя на Джошуа с Кубрат, но отправи голяма закана


Усик не се вълнува от боя на Джошуа с Кубрат, но отправи голяма закана
Снимка: Getty Images/Gulliver

16919 0

Украинският боксьор Александър Усик заяви, че е твърдо решен да стане абсолютен световен шампион в тежка категория и иска да вземе поясите както на Антъни Джошуа, така и на Тайсън Фюри. 33-годишният Усик доминираше напълно в полутежката категория, преди да се премести при най-тежките, където вече записа един успех и се превърна в официален претендент за пояса на Световната боксова организация (WBО), който е притежание на Джошуа.

За Усик предстои сблъсък с британеца Дерек Чисора, който е планиран за 23 май, но почти сигурно ще бъде отложен за втората половина на годината заради пандемията от COVID-19, но след това украинецът иска да се изправи срещу двамата водещи боксьори в категорията - Джошуа и Фюри. "Работа върху това да притежавам всички пояси. Искам да се бия и с Джошуа, и с Фюри", заяви Усик. Той обаче отказа да даде прогноза за предстоящия мач на Ей Джей с българина Кубрат Пулев. "Изобщо не ме интересува кой с кого се бие. Без прогнози", каза той.

Агентът на Усик - Егис Климас, също коментира евентуален сблъсък между украинеца и Джошуа. "Първо трябва да победим Чисора и след това трябва да се състои мача за титлата на WBO. Мисля, че Антъни също иска този мач. Добрите боксьори искат да се бият с добри боксьори. Антъни вижда в Александър едно добро предизвикателство. Всички казват, че Александър ще създаде проблеми на Антъни, но Антъни иска да покаже, че е по-силният. Този мач трябва да се състои във Великобритания, защото феновете там познават Усик", смята Климас.

Междувременно Кубрат Пулев се оплака в социалните мрежи, че не може да повярва какво му се случва преди мача с Джошуа (снимки и подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички