Оръжието, с което Усик може да шокира Джошуа


Оръжието, с което Усик може да шокира Джошуа
Снимка: Getty Images

3105 0

Тази събота украинският боксьор Олександър Усик ще има рядката възможност да се боксира в мач за световната титла в тежка категория. Негов съперник обаче е хегемонът при най-тежките в последните години Антъни Джошуа, който има една-единствена загуба в кариерата си, дошла срещу Анди Руис. 

Ей Джей може да се похвали с победа над великия Владимир Кличко, която на практика сложи край на кариерата на легендарния украинец. Сега неговият сънародник ще опита да "отмъсти" за него, като победи Джошуа в мач, в който е считан за абсолютен аутсайдер. 

Усик, който дебютира в тежка категория едва през 2019-а, има солиден опит в полутежка категория, където беше абсолютен шампион. При най-тежките обаче ситуацията е по-различна, а срещу съперник като Джошуа ще му бъде много трудно. Въпреки това Усик разполага с едно "оръжие", което може да му помогне срещу Ей Джей.

ЕТО КОЙ ЩЕ ИЗЛЪЧВА ЗРЕЛИЩЕТО ДЖОШУА - УСИК В БЪЛГАРИЯ

Украинецът е с обратен гард и това е нещо, с което Джошуа рядко се сблъсква на ринга. Британецът призна, че това е предимство на Усик, защото украинецът цял живот се е боксирал срещу съперници с прав гард и знае какво да очаква. Докато Джошуа почти не се е боксирал срещу опоненти с обратен гард и това може да му навлече проблеми.

В последните три месеца Джошуа е тренирал много за този неудобен обратен гард на Усик, като е провел спаринги срещу такива боксьори. Той значително е подобрил стойката си и движението за такъв тип противници, но въпреки това времето му за подготовка е било твърде кратко.

"По време на тренировките се изстисквам до ръба, до точката, в която става уязвим, за да мога да се подобря. Имах тежки спаринги, които ме накараха да се съмнявам. Тренирах много срещу боксьори с обратен гард. Доволен съм от нивото си на подготовка", сподели Ей Джей в интервю за Скай Спортс.

Братята Владимир и Виталий Кличко също помагат на Усик за мача с Джошуа (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички