Пулев - Чисора! Кубрат влиза в най-важния си мач, и то срещу човек, който няма какво да губи!


Пулев - Чисора! Кубрат влиза в най-важния си мач, и то срещу човек, който няма какво да губи!
Снимка: GettyImages

4364 0

Най-добрият български боксьор при професионалистите - Кубрат Пулев, излиза в най-важния мач за своята кариера. Да, той се е бил два пъти за световната титла, но предстоящият сблъсък срещу Дерек Чисора е с цената на всичко - нов път към сбъдването на мечтата или потъване сред посредствеността в тежка категория. 

И, докато Кубрат Пулев има само две поражение при най-тежките и има реален шанс да стигне до 3-та възможност за световна титла, то Чисора вече няма какво да губи. Влизайки в двубоя след 3 поредни поражения, Дел Бой ще търси да се върне с гръм и трясък към победите. Той е "набутан" в ъгъла на ринга, но именно там той е най-опасен. 

ЗРЕЛИЩЕТО ПУЛЕВ - ЧИСОРА: БОКС НА СВЕТОВНО НИВО, НО С ИЗЯВЕН ФАВОРИТ!

Битката е в тази вечер (събота, 09.07) в зала "O2 Arena" в Лондон и можете да я гледате само в DAZN (линк за мача тук!). Тези от вас, които нямат възможност да гледат битката между двамата стара опоненти, могат да следят цялата галавечер, важна информация, последни новини и Кубрат Пулев - Дерек Чисора НА ЖИВО в Sportlive.bg

Залогът на Пулев - Чисора 

Както вече споменахме, залогът е "релевантност". Победителят ще получи шанс да се докаже сред най-добрите в дивизията и (потенциално) да получи шанс за титла. Това важи особено за Пулев, който е един от малкото боксьори, чиито загуби са изцяло в мачове за титлата, и то срещу двама ужасно тежки съперници - Владимир Кличко и Антъни Джошуа. 

Загубилият по всяка вероятност ще се прости с големите мачове и най-вече с големи чекове в бокса. Разбира се, има много различни варианти (особено в днешно време) боксьорите да останат релевантни под друга форма (най-вече в демонстрационни двубои с ММА звезди), но шансовете за световна титла оттук насетне стават незначителни. 

Излъчване на Кубрат Пулев - Дерек Чисора - как да гледаме? 

За съжаление на много фенове у нас, битката няма да влезе в програмата на НИТО ЕДНА родна телевизия. Причината е, че правата се държат от DAZN и единствено стрийминг платформата има права за предаване на галавечерта в Лондон. Как се прави абонамент за DAZN вижте тук

ВИЖТЕ ОЩЕ: Важна информация за ТВ излъчването на Пулев - Чисора 

Какво показа кантарът преди Пулев - Чисора? 

Пръв на скалата в петъчния ден се качи Кобрата, който закова кантара 113.39 килограма. Скалата показа, че той е с почти един килограм по-тежък спрямо двубоя си през май срещу Джери Форест (112.49 преди два месеца). В сравение с двубоя срещу Джошуа, той е с 5 килограма по-тежък (108.4 през декември 2020). 

Чисора, който се появи с маска на Борис Джонсън, се качи с нея на кантара, заковавайки го на 117.11 килограма - с 4 килограма и половина по-тежък от последната си битка с Джоузеф Паркър. 

Заканите преди двубоя 

На пресконференцията определено беше най-горещият момент по време на "бойната седмица". Двамата си отправиха много сериозни закани, като едва не се стигна до меле по време на заставането лице-в-лице между двамата. 

По време на самата пресконференция Кобрата избухна с жесток коментар, който запуши устата на Чисора, а цялата зала се засмя (подробности в линка). Думите му обаче бяха провокирани от факта, че Дел Бой неколкократно каза на Пулев да си затваря "ш**аната" уста, а освен това настоя, че всички ще гледат този двубой само и единствено заради него. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кубрат Пулев с ясно послание към съдиите в Англия

ВИЖТЕ ОЩЕ: Чисора освирепя срещу Кубрат: Слизай от сцената ми, к**ко (ВИДЕО)

Статистиката на Пулев - Чисора 

Кубрат е по-опитният боксьор от двамата, ако прибавим и над 300-те аматьорски мача, които българинът има зад себе си. На профи ринга обаче Чисора е малко по-опитен чисто статистически, като има 44 дуела при тежките атлети срещу 31 мача на името на Кобрата. 

ВИЖТЕ ОЩЕНай-големите победи на Кубрат Пулев (ВИДЕО)

Коефициентът победи/загуби за Пулев е далеч по-добър, като родният представител има само две поражение - и двете в мач за световна титла (срещу Владимир Кличко и Антъни Джошуа). Кобрата има 29 победи, от които 14 са с нокаут. 

Дел Бой има 32 победи и цели 12 поражения, като дори в момента се намира в поредица от 3 поражения. Те обаче са от много стойностни съперници - Олександър Усик и Джоузеф Паркър на два пъти. От 32-те победи цели 23 са с нокаут. От 12-те му загуби 3 са след нокаут. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кога, къде, кой ще излъчи, какво да очакваме - пълен наръчник за Пулев - Чисора

Информация и новини за Кубрат Пулев - Дерек Чисора 

Sportlive.bg отразява и ще продължи да отразява всички най-интересни новини и информация около двубоя на българина в Лондон. Пълна и актуална информация, последни новини и мача Пулев - Чисора НА ЖИВО следете при нас! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички