Никой не говори за големия проблем пред Джошуа в дуела с Франклин


Никой не говори за големия проблем пред Джошуа в дуела с Франклин
Снимка: GettyImages

2474 0

Антъни Джошуа е абсолютен фаворит на букмейкъри и специалисти в битката срещу Джърмейн Франклин, като Ей Джей очевидно се готви да нокаутира безпощадно своя американски опонент. 

Доказателство за това е фактът, че той е с най-високо лично тегло в кариерата си - 115.84 килограма. Това е с цели 5 килограма повече спрямо дуела му с Олександър Усик и 3 повече спрямо реванша срещу Анди Руис. 

Ей Джей намали личното си тегло специално за битката с Усик, след като чисто физически не успя да издържи на скоростта на украинеца в първия двубой и, въпреки че се представи по-добре в реванша, дори намалените килограми не му помогнаха за победа. 

Завръщане към корените 

Антъни Джошуа уволни треньорите си от последните мачове и заложи на здрава подготовка, в която да си върне доминиращата физическа фигура, с която нанасяше нокаут след нокаут в тежка категория. Ей Джей прати редица съперници на пода през години, включително Кличко и Кубрат Пулев и явно за мача срещу Франклин това ще бъде целта му - колкото се може по-бързо да нокаутира своя опонент. 

Това обаче може да се окаже нож с две остриета за Ей Джей 

Повече килограми - по-ниска издръжливост 

Джърмейн Франклин не е боксьор за подценяване. Въпреки че не е сред топ имената в дивизията, американецът е изключително издръжлив и доказа това срещу Дилиън Уайт в 12-рундов двубой. Британецът е един от най-тежко удрящите атлети в дивизията, но не успя да нокаутира Франклин и нещо повече - единият от съдиите дори даде равенство в края на дуела. 

Защо това може да е проблем за Джошуа? В някои от двубоите му през годините се видя, че мускулната му маса пречи сериозно на издръжливостта. Липсата на кислород в късните рундове го прави уязвим и, ако не нокаутира рано Франклин, за Ей Джей може да има проблеми във втората половина на двубоя. Потенциално интересен развой, който прави залогът в мача още по-голям! 

Битката обещава да има много интересни моменти, като читателите на Sportlive.bg могат да гледат дуела в Лондон с 50% намаление от абонамента в DAZN - единствената платформа, която ще излъчи Джошуа - Франаклин в България

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички