Летящ старт в преговорите за супер сблъсъка между Джошуа и Фюри и малко проблеми за разрешаване


Летящ старт в преговорите за супер сблъсъка между Джошуа и Фюри и малко проблеми за разрешаване
Снимка: Guliver/GettyImages

1598 0

Преговорите за големия сблъсък в тежка категория между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри са започнали с летящ старт. Веднага след като шампионът на WBA, IBF и WBO победи Кубрат Пулев в събота вечер, той отново заяви, че бой с Фюри е единственият му фокус.

Случаят с Дионтей Уайлдър за трети сблъсък с Фюри е затруднение, но истинският натиск идва от  Александър Усик, който е задължителен претендент на WBO и вече поиска двубой с Джошуа.

AJ срещу Фюри - кой побеждава и кой нанася нокдаун - пълна битка? (ВИДЕО)

Еди Хърн обаче вече е разговарял с американския промоутър на Фюри, Боб Арум, и завъртя въпроса около това, което потенциално би могло да бъде съперничество в две битки за 500 милиона паунда.

След разговор в понеделник вечер с бившия адвокат, Хърн каза: "Тук и от двете страни всеки член на всеки отбор иска да се бие. Всички признаваме, че това е най-голямата битка в бокса, това е най-добрата битка и за двамата.Това е за безспорния световен шампионат в тежка категория.

Защо сте в спорта, ако не искате тази битка? Просто се опитвам да разреша всички останали проблеми в битката, които не са много, за да бъда честен с вас. Опитваме се да вървим колективно напред, за да уведомим управляващите органи, че планираме да организираме тази битка вероятно през май и бихме искали това да бъде за безспорния шампионат на света в тежка категория.

След победата над Кубрат: 7 причини защо Джошуа няма да успее срещу Фюри

Има няколко малки проблема, които трябва да се изгладят, но мисля, че можем да започнем да разглеждаме съставянето на договори и да се опитаме да раздвижим това", заяви Хърн за радост на феновете на бокса. Промоутърът добави: "В крайна сметка големият проблем за Антъни Джошуа е, че сега той има задължителен претендент на WBO. Ще пишем на WBO, за да кажем:"Имате възможност да участвате в най-голямата битка в бокса. Един от най-големите битки в историята на бокса".

В днешни дни напрежението между Джошуа и Фюри и високо, като постоянно има словесни атаки. Преди 10 години обаче не е било така и Фюри засипал с похвали големия си съперник - ето какво споделя тогава.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички