След арестите и времето в затвора: Антъни Джошуа откровено за пътя до световния връх в бокса


След арестите и времето в затвора: Антъни Джошуа откровено за пътя до световния връх в бокса
Снимка: Lap.bg/Mark Robinson and Dave Thompson/Matchroom Boxing

26921 0

Антъни Джошуа преобръща живота си, за да стане двукратен световен шампион в тежка категория след няколко срещи със закона като по-млад. А в събота британецът нокаутира Кубрат Пулев, защитавайки световните си колани и задържайки се на върха. В края на тийнейджърските си години и началото на 20-те години Ей Джей се оказва в беда по два забележителни повода.

Джошуа силно впечатлен от поведението на Кубрат след загубата (СНИМКИ)

Първото си провинение той описва като "бой и други луди неща“. Той е бил обвинен и оставен в затвора в Рединг за две седмици. Говорейки за Apple Music’s Song’s For Life, Джошуа каза: "Няколко седмици бях, нищо особено. Бях обвинен, но го наричаме мярка за неотклонение, така че те държат на сигурно място, където не можете да окажете влияние по нито един случай и не можете да отидете и да видите определени хора".

"Спомням си това малко дете - добре, не дете, младеж на моята възраст. Едно хлапе, което бе отзад, просто започна крещи, докато бяхме на разходка. И тогава погледнах назад и той беше като:„ Какво гледаш?", а аз отвърнах: "С кого говориш?", разказа той за част от престоя си в затвора.

"Когато обаче ме пуснаха под гаранция, тогава започнах да се уча как да боксирам и да вдигам тежести. Защото си помислих:„ Ако ме върнат обратно и имам тези малки идиоти в затвора, тогава ще вляза там и ще покажа на какво съм способен".

„Затова започнах да вдигам тежести, аз и братовчед ми тренирахме. Записах се в една от тези фитнес зали. Тъй като бях на пробация, всеки ден трябваше да съм у дома в 20:00 часа. Бях в строга рутина по времето, когато бях само на 17-18. И мисля, че точно това ми помогна с бокса. Когато ми мина пробацията, вече бях в позиция, в която бях готов за излитане с бокс", продължи разказа си Ей Джей.

AJ срещу Фюри - кой побеждава и кой нанася нокдаун - пълна битка? (ВИДЕО)

"Просто трябваше да оставя, каквато и работа да има дяволът за мен, трябваше да го блокирам и да остана съсредоточен върху правия път. Това все още е битка и днес, но аз знам как да го управлявам". В този момент обаче Джошуа не беше готов напълно да се отдаде на пъря, който трябва. Той направи впечатляващи усилия с боксовата си кариера и прогресира в отбора на Олимпийския отбор на Великобритания.

Полицията спира автомобила му Mercedes-Benz през 2011 г. и той беше арестуван отново, когато намери значително количество канабис, скрито в спортната му чанта. Ей Джей си спомня: "Боксирах за олимпийския отбор, за Великобритания, това е година преди олимпийските игри.

На този етап печелех около 500 британски лири на месец. И без това бях виждал повече пари преди това, така че това не можеше да ме държи далеч от „възможностите“, които се появиха на този етап от живота ми. 

Аз съм в анцуга си от екипа на Великобритания, млад боксьор съм, и аз карах Mercedes по това време, обикаляйки имение в Северозападен Лондон. И тогава имаше трима под прикритие, двама от тях бяха готини, но винаги има един полицай, който казва:„ Каквото и да говори този човек, той лъже, знам, че е замислил нещо". Тогава каза:„ Колата ти мирише малко.

След победата над Кубрат: 7 причини защо Джошуа няма да успее срещу Фюри

И аз веднага реагирах: "Чичо ми пуши трева, току-що го оставих на гарата. Мразя го, опитвам се да се съсредоточа върху олимпийските игри. Той тогава сподели:" Да, знам какво искаш да кажеш, човече, трябва да останеш съсредоточен". Тогава просто видях как човекът вижда чантата ми и пита "Какво е това?". Помислих, че трябва да избягвам, но всичко бе в колата ми, а и все пак бях част от олимпийски отбор. Така че приех всичко като мъж. Получих обвинение за това, което имах, беше малко, като за срещу лична употреба, или както искате го наречете".

Заради признанието си избягва присъда от лишаване от свобода и получава 100 часа неплатен труд и 12 месеца да служа на обществения ред, но е изключен от отбора. "Научих се как да стана по-умен, смених колата си, прекалено бързо и затова сега мисля, че като боксьор знам как да държа ниско темпо".

Много сайтове за залози вече обявиха възможности за следващ мач на Антъни Джошуа след срещата с Кубрат Пулев. Логично най-очакван двубой през 2021 година е между Джошуа и Тайсън Фюри. Веднага след победата си над Пулев, Джошуа каза, че ако следващата битка трябва да бъде с Фюри, ще се подготви по най-добрия начин. Преди това обаче мениджърите трябва да си свършат работата, защото Александър Усик също има претенции към пояса във версия WBO. Букмейкърът 22bet определи коефициент 1.22 Джошуа да се бие с Тайсън Фюри и постави Усик в изчаквателна позиция.

Още по темата: 

Джошуа към Пулев: Говориш твърде много

Какво имаше на шортите на Джошуа (СНИМКА)

Пулев срещу Джошуа: Епичният дуел в СНИМКИ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички