След победата над Кубрат Пулев: 7 причини защо Антъни Джошуа няма да успее срещу Тайсън Фюри


След победата над Кубрат Пулев: 7 причини защо Антъни Джошуа няма да успее срещу Тайсън Фюри
Снимка: Getty Images/Guliver

11135 0

Световният шампион при най-тежките в бокса Антъни Джошуа категорично победи българския претендент на IBF Кубрат Пулев в дългоочаквания сблъсък между тях. Очаквано, моментално след това се заговори за супер двубой между Ей Джей и Тайсън Фюри за обединяване на коланите. Защо обаче на Острова смятат, че въпреки победата си над Пулев Джошуа няма да успее да сломи Фюри? Колегите извадиха 7 причини, заради които Фюри ще победи Антъни:

1. Фюри може да го надиграе

Джошуа е динамичен и мощен, но Фюри е по-добрият боксьор откъм техника. Той може да се бие във всякакви стилове и може да се справи - без значение дали Ей Джей ще опита да го бомбардира с удари, или ще опита да играе по-бавно

2. На Джошуа му свършва въздухът

Макар и Антъни да изглежда по-атлетичен, неговите сили често попривършват към 6-ия или 7-ия рунд. Не бе такъв случаят срещу 39-годишния Пулев (или срещу Поветкин, който също бе по-възрастен), но Фюри е различен боксьор.

3. Реакцията на Фюри срещу силните удари

Един от най-силните елементи в играта на Джошуа е силата на удара му. Тук обаче Фюри се справя добре. Срещу Дионтей Уайлдър (за когото се смята, че има дори по-силен удар от Ей Джей) Фюри отговори невероятно след нокдауна. Друго, което да се вземе предвид - бързата реакция на Фюри, когато е поставен на серия от силни удари. Той лесно може да се измъкне от беда.

4. Ще успее ли Джошуа да държи Фюри на дистанция?

Антъни синаучи урока след Анди Руис и вече е по-ефективен, когато държи опонентите си на дистанция - така оперира най-добре. Фюри обаче е всеизвестен с това, че лесно скъсява дистанцията.

5. Ако "хване" Джошуа, той ще се възстанови трудно

Първо, че Фюри нанесе дълготрайна щета по Уайт само с един удар, след който той не се възстанови, второ, че същото се случи и срещу Джошуа при загубата му от Анди Руис.

6. IQ на ринга

Интелигентността на Фюри на ринга често е подценявана. Само ако погледнем как смени тактиката си за втората битка с Уайлдър. Той се адаптира бързо на ринга, докато Джошуа е повече инстинктивен боксьор. Щабът му може да се затрудни да се справи със семейството на Фюри, което ще е в неговия ъгъл.

7. Проблем ли е още мускулатурата на Джошуа?

Към Ей Джей има критики от доста време насам относно това, че мускулатурата му пречи на движението му по ринга и той не може да го прави ефективно. Той самият е признавал, че трябва да работи върху това, но дали ще е готов за Фюри?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички