Кръв, страшен бой и умопомрачителен нокаут - какво се случи на галавечерта на Антъни Джошуа?


Кръв, страшен бой и умопомрачителен нокаут - какво се случи на галавечерта на Антъни Джошуа?
Снимка: GettyImages

77964 0

Бившият световен шампион Антъни Джошуа напомни за най-силните си моменти на професионалния ринг, след като в специална галавечер в Лондон нанесе тежък нокаут на Роберт Хелениус. 

Боксовото събитие в "O2 Arena" беше под заплаха, тъй като по-малко от 10 дена преди 12-ти август главното събитие пропадна. Дилиън Уайт даде положителна допинг проба и не се знаеше кой би заел неговото място. Финландецът обаче "спаси" събитието и определено беше достоен съперник - до момента, в който Джошуа не се завърна към корените си - мощен и агресивен атакуващ стил

Джошуа най-накрая напомни за мощта си

Това обаче не беше всичко от галавечерта - видяхме няколко нокаута, много интересни битки, включително и триумфа на Филип Хъргович, с който затвърди статута си на претендент за една от титлите на Олександър Усик. 

В следващите редове може да видите накратко какво се случи в Лондон късно в събота вечер. 

Какво се случва на галавечерта на Антъни Джошуа в Лондон? 

Кратко резюме на срещите в "O2 Arena". 

Очаквана победа в мач №1 

Вечерта започна с битката Кембъл Хатън - Том Ансел, като изненада не се случи. Хатън записа 13-ти успех в кариерата си (5 с нокаут), но не успя да нокаутира огромния аутсайдер в дуела Ансел. Крайният изход беше логичен, след като коефициентът за победа на Хатън беше 1.01 (1.06 за триумф след единодушно съдийско решение). 

Първи нокаут за вечерта

Във втората среща вече имаше зрелище, след като непобеденият при тежките Джони Фишер нанесе зрелищен нокаут на Хари Армстронг в 7-ми рунд. По този начин той съумя да спечели и първата титла, която беше заложена за вечерта (нокаутът вижте тук). 

Хъргович на "автопилот" 

Филип Хъргович запази статута си на непобеден в тежка категория, въпреки че не показа и 50% от реалните си възможности. Хърватинът се разправи лесно с друг непобеден боксоьр - Демси МакКийн, като успя да го нокаутира в 12-ия рунд. Така той запази статута си на претендент на IBF и следващият му двубой трябва да е срещу Олександър Усик

Чисора пусна кръв, но спечели

Дерек Чисора отново демонстрира колко е далеч от най-добрите си дни. Той се представи не особено успешно срещу Джералд Уошингтън, като ветеранът отнесе и аркада, но все пак спечели двубоя след 10 рунда и единодушно съдийско решение. 

Двубоят определено не блестя с нищо, като може би преди старта се случи най-добрият момент - Чисора се появи като "кукла Барби"... един вид. 

Антъни Джошуа напомни за себе си 

"Черешката на тортата" определено беше в последния двубой, в който двукратният световен шампион демонстрира и двете си лица. Първото гледахме около 5-6 рунда - статичен, прекалено внимателен, обран в атаките, страхуващ се да влезе в размяна на удари. Този стил бе изграден след загубата от Анди Руис и мнозина считат, че това е основната причина за загубите от Усик. 

В края на рунд №6 и най-вече в рунд №7 обаче той напомни на света за мощта, която притежава, пращайки на пода Хелениус за пръв и последен път - зловещ десен прав, който вече набра милиони гледания. Насочете се към пълния репортаж от двубоя на Антъни Джошуа и нокаута срещу Хелениус, за да разберете как се стигна до победата му. 

Джошуа записа впечатляваща победа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички