След 6 рунда скука - Антъни Джошуа избухна с нокаута на годината и е готов за Уайлдър!


След 6 рунда скука - Антъни Джошуа избухна с нокаута на годината и е готов за Уайлдър!
Снимка: GettyImages

15458 0

Антъни Джошуа най-накрая напомни за себе си! Британецът записа първи нокаут от мача срещу Кубрат Пулев насам и припомни на феновете на тежка категория в бокса, че все още има брутална сила и убийствен десен прав. 

Роберт Хелениус не се даде лесно на британеца и издържа 7 рунда на ринга в "O2 Arena" в Лондон, но феновете най-накрая видяха на какво е способен Джошуа, когато реши да атакува с цялата си мощ. 

Първите 6 рунда преминаха под доминацията на Ей Джей, въпреки че използваше новопридобития си стил - повече защита, по-обрана атака и по-малко рискови комбинации. За радост на феновете, в рунд №7 на ринга се появи "старата версия" на Джошуа - боксьорът, който нокаутираше всеки, изправил се на пътя му. И точно това се случи с Хелениус - единичен и много, много тежък десен прав се озова право в лицето на финландеца, който се строполи на земята, а съдията веднага присъди нокаут и победа на Джошуа. 

Джошуа над Хелениус секунда след страховития нокаут

Това беше първи нокаут за Джошуа от двубоя му срещу Кубрат Пулев в края на декември и втори за последните 5 години. Това беше 26-та победа за Ей Джей в кариерата му, както и 23-та с нокаут. 

Победата също така означава, че пътят е открит за мечтания двубой - този срещу Дионтей Уайлдър. Двамата са в напреднали преговори и по всяка вероятност битката ще е през декември/януари в Саудитска Арабия. 

Скука и малко кръв за 6 рунда, а след това - нокаутът на годината 

Срещата приключи с нокаут в 7-мия рунд в полза на Антъни Джошуа. 

Рунд №1 

За разлика от предишните си двубои, Джошуа изглеждаше в офанзивно настроение в началото на срещата, Хелениус обаче не отстъпваше и на свой ред опитваше атаки. 

Първият по-точен удар на Джошуа беше ляв прав в средата на рунда, като след това опита и няколко крошета (неуспешно). Финландецът опита да контрира с комбинация от бързи крошета, но ударите срещнаха ръкавиците на Ей Джей. 

Въпреки обещаващото начало, рундът беше скучен. Все пак - в полза на Ей Джей. 

Рунд №2

Малко по-агресивно започна да се боксира Ей Джейм във втория рунд. Опита няколко удара от по-близка дистанция, но въпреки това продължи да е повече предпазлив, по-малко атакуващ. Десен прав на Хелениус активизира Джошуа, който осъществи първа комбинация от ляв-десен прав. 

Рунд №3 

В края на третия рунд Джошуа запрати своя опонент във въжетата, но не довърши започнатото, избирайки отново отбранителна позиция. 

Рунд №4

В този рунд се забеляза лека подутина над лявото около на Джошуа - по всяка вероятност след удара във втория рунд. Иначе и тази част не блестеше с боксови умения, като изключим няколко единични удара от страна на британеца. 

Рунд №5

Този път рано-рано в рунда Джошуа опита по-масирана атака, включително нацелвайки Хелениус под пояса (немаркирано от рефера). Викинга обаче продължи сравнително лесно да издържа на епизодичните атаки на своя съперник. Самият той опита контраатака с ляво кроше, което леко разклати Джошуа, но след това британецът си "отмъсти" с тежък ляв прав, последван от десен 10 секунди по-късно - това разкърви носа на Хелениус. Джошуа видя кръвта и се опита да се активизира, но финландският представител отлично успя да се предпази до края на рунда. 

Рунд №6

Отново скучен рунд - видимо изморен Хелениус се опитваше да заобикаля Джошуа максимално, докато британецът продължи да е по-внимателен от необходимото в атаките си. 40 секунди преди края все пак Ей Джей осъществи добра атака, която приключи с клинч. 

Рунд №7 

Брутален нокаут в седмия рунд - десен прав и Хеленус беше на пода! 

Следете двубоя със Sportlive.bg 

Джошуа ще опита отново да се качи на върха в бокса, като следващата стъпка е дългоочакван дуел срещу Дионтей Уайлдър. За да се стигне до мечтания сблъсък обаче, Ей Джей е длъжен да надделее срещу Роберт Хелениус. По план той трябваше да се боксира срещу Дилиън Уайт, но срещата пропадна поради допинг проблеми с резултата на Уайт.

Звездната галавечер ще се състои в "О2 Арена" в Лондон, като ще започне в 21:00 часа българско време. Очаква се излизането на ринга на двамата големи за основната битка да бъде около 00:40 часа българско време. Ще можете да следите мача при най-тежките в бокса Антъни Джошуа - Роберт Хелениус НА ЖИВО в SportLive.bg.

Джошуа - Хелениус НА ЖИВО в DAZN

ПРЕДИ ДЖОШУА - ХЕЛЕНИУС

Как и къде да гледаме НА ЖИВО мача Антъни Джошуа - Хелениус - най-важния за британеца?

Антъни Джошуа е висок 198 сантиметра и има рийч от 208 сантиметра. В кариерата си е записал 25 победи (22 след нокаут) и 3 поражения (1 след нокаут). Печели последния си двубой срещу Джърмейн Франклин, състоял се в началото на годината.

Именно той постави старт на плана на Джошуа да се бие три пъти през 2023 година. Преди него пък дойдоха двете поражения от Олександър Усик - загуба на световната титла и провал тя да бъде възвърната. Ако бъде победен Хелениус, по всяка вероятно в края на годината Ей Джей ще премери сили в дългоочакван дуел с Дионтей Уайлдър. Това са и стъпките за британеца към нова световна титла. Евентуална загуба от Хелениус до голяма степен може да значи и край на кариерата му.

Джошуа - Хелениус НА ЖИВО в DAZN

Хелениус е на 39 години, с 6 повече от Джошуа. Финландецът е родом от Швеция. Той е висок 200 сантиметра, като е един от малкото, които имат предимство в това отношение спрямо Джошуа.

На професионалния ринг има 32 победи (21 след нокаут) и 4 поражения (3 след нокаут). В края на миналата година се бие с Дионтей Уайлдър, но губи след нокаут. През 2017 година пък се изправя срещу Дилиън Уайт в спор за овакантената титла на WBC, но губи след единодушно съдийско решение (109-119, 109-119, 110-118).

Джошуа - Хелениус НА ЖИВО в DAZN

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички