Старият Антъни Джошуа се завърна - такъв нокаут не е правил от години (ВИДЕО)


Старият Антъни Джошуа се завърна - такъв нокаут не е правил от години (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

11554 0

Едва ли има фенове на бокса, които искат да гледат "новата" версия на Антъни Джошуа - плах, обран, рядко атакуващ. От  загубата срещу Анди Руис преди няколко години, Ей Джей промени стила си и мнозина смятат, че именно "бягството" от агресивния му стил му е коствало двете поражения срещу Олександър Усик. 

По подобен начин изглеждаше той и срещу Роберт Хелениус в първите 6 рунда на двубоя им в събота вечер в Лондон - обран, рядко атакуващ, повече предпазлив. Всичко това обаче беше "захвърлено" в рунд №7, когато видяхме "старата версия" на Джошуа (статията продължава надолу). 

Антъни Джошуа напомни за себе си с нокаута на годината

Нокаутът на годината 

В седмия рунд Джошуа напомни на цялата боксова общественост, че все още е един от най-страховитите нокаутьори в тежка категория. 

В средата на рунда той притисна Хелениус във въжетата и стартира акцията си. С лява ръка първо избута дясната на Хелениус и нанесе бърз удар в тялото. След това избегна ляв прав на опонента, за да нанесе на свой ред десен прав - с цялата сила, на която е способен

Резултатът? Един брутален удар, един финландец на пода и един зашеметяващ нокаут. Вижте го пак: 

 

И пак: 

 

Макар и за съвсем малко, Джошуа показа старото си лице. Можем само да се надяваме да продължи да го прави и в следващите си битки. По възможност следващата да е тази, за която мечтаем всички - срещу Дионтей Уайлдър. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички