Хелениус: Каза "да" на боя с AJ 5 минути след нокаут, излиза срещу него седмица по-късно


Хелениус: Каза "да" на боя с AJ 5 минути след нокаут, излиза срещу него седмица по-късно
Снимка: Getty Images

2509 0

Съперникът на Антъни Джошуа довечера - Робърт Хелениус, е получил предложението да се бие с бившия световен шампион около 5 минути след последния си мач. Още по-любопитното е, че битката срещу Мика Миелонен, завършила с нокаут в трети рунд, беше преди 1 седмица.

"Дилиън Уайт е аут, влизаш ли срещу Джошуа?", е бил запитан финландецът. Първоначално той е помислил да откаже, защото не е имал никакво време за подготовка, но и за възстановяване след мача с Миелонен. После обаче си е казал: "Никой няма да запомни страхливеца" и е приел предложението.

Това разказа самият Хелениус пред "The Independent". Неговият мениджър дори е получил обаждане от Еди Хърн сутринта в деня на битката, но не е искал да го безпокои, преди да излезе на ринга.

"Разбира се, че смятам, че Джошуа е уязвим. Иначе нямаше да съм тук. Антъни показа в последната битка, че все още е силен. Трябва да преодолееш страха, след като бъдеш нокаутиран. Бях нокаутиран 3 пъти и след това бях в депресия няколко месеца. Не мислех за бокс около половин година след Уайлдър. Тренирах с чувала от време на време, предимно силови тренировки", разказа боецът.

"За да спечеля, трябва да съм енергичен, пъргав, екплозивен. Надявам се Джошуа да тръгне след мен веднага. Очаквам с нетърпение. Моят допинг е, че имам много викингска кръв", допълни финландецът, който през 2017 г. проведе спаринг с Джошуа. А ето как Джошуа е реагирал на провала на мача с Уайт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички