Кръв, драма и нова (стара) реалност след галавечерта Джошуа - Нгану: Ей Джей, Паркър и Фюри с победи (ВИДЕО)


Кръв, драма и нова (стара) реалност след галавечерта Джошуа - Нгану: Ей Джей, Паркър и Фюри с победи (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

26460 0

Галавечерта на Антъни Джошуа срещу Франсис Нгану не разочарова и оправда високите очаквания. Е, с изключение на предположенията, че ще станем свидетели на гладиаторски дуел за "черешка на тортата". Такъв нямаше - Ей Джей показа най-доброто от себе си, напомни най-силните си години и затвърди мнението след успеха над Ото Валин - завърна се към стария стил на мачкане с нокаути!

Той не остави никакъв шанс на Нгану, а от героичния дебют на ринга за камерунеца срещу друг от големите - Тайсън Фюри, нямаше и помен. Джошуа стори това, което Фюри не успя - няколко пъти. 

Всичко приключи още във втория рунд, след като преди това Ей Джей прати на два пъти съперника си в нокдаун. Накрая Нгану бе притеснително безжизнен след нокаута, но впоследствие се потвърди, че състоянието му е стабилно.

Колкото до галавечерта - на нея в действие видяхме и по-малкия брат на Тайсън Фюри - Роман, който остава непобеден след четвърти пореден успех. Джоузеф Паркър взе нов голям скалп след този на Дионтей Уайлдър и се доближава до среща с най-големите.

Вижте всички подробности за всяка една битка + видео от нокаутите и най-интересните моменти от бляскавата галавечер в Рияд, Саудитска Арабия - чрез описанието и кадрите по-долу в материала!

Галавечерта на Джошуа и Нгану 

Срещите от картата за звездната галавечер в Рияд започнаха около 17:15 часа българско време!

Андри Новицки срещу Хуан Торес

Вечерта започна с дуела между украинеца Новицки и американеца Торес в тежка категория. Първият спечели след технически нокаут в третия рунд. Торес пропусна доста свои удари и видимо Новицки бе по-класният в днешния ден. Това е десетата му победа, както и девета след нокаут. Повече за дивия старт на галата Джошуа срещу Нгану и бруталния ъперкът след нокаута (ВИДЕО).

Зияд Алмааюф срещу Кристиан Лопес Флорес

Следващият дуел бе тотално различен - и като видяно на ринга, и като категория - супер-лека категория. В него представителят на домакините Алмааюф постигна победа след шест рунда и триумфира по точки (60 срещу 54). Така Зияд остава без поражение в своята професионална кариера.

Роман Фюри срещу Мартин Сварц

Третият мач от картата бе в полутежка категория между по-младият брат на Тайсън Фюри - Роман, и Мартин Сварц. Пред погледите на своя батко Роман успя да спечели след 4-те рунда със съдийско решение от 39-37 в своя полза. Така 27-годишният състезател остава без загуба и записа 4-та поредна победа. Повече за това как след кръв и драма Фюри спечели на галата на Джошуа (ВИДЕО).  

Джак МакГан срещу Луис Грийн

Четвъртият мач от галата бе в суперполусредна категория и приключи доста по-рано от очакваното. Грийн победи след нокаут, дошъл още преди средата на първия рунд след брутална кука. Вижте повече за чудовищния край в първия рунд и убийствената кука на забавен кадър (ВИДЕО).

Джъстис Хуни срещу Кевин Лерена

Петият сблъсък бе в тежка категория и в него имаше "южна лапа". Левичарят Кевин Лерена от Южна Африка се изправи срещу непобедения представител на Австралия Джъстис Хуни. Двамата си спретнаха изключително зрелищен бой и като по чудо не се стигна до нокаут. В крайна сметка Хуни спечели заслужено, но с малко спорно съдийско решение поради голямата разлика. Вижте повече за целия мач и за това как Хуни изигра "танц в несвяст" и сам не повярва, че остана на крака на галата на Джошуа и Нгану (ВИДЕО).

Марк Чембърлейн срещу Гавин Гуини

Шестият мач от картата бе от Европейския шампионат в лека категория. Чембърлейн бе изключително агресивен от самото начало. Още в първия рунд нанесе сериозна щета по дясното око на Гуини, което до края на втория рунд бе почти напълно затворено и изключително подуто. От неговия ъгъл сториха каквото могат, кътменът свърши своята работа, но не бе достатъчно. В третия рунд съдията на два пъти прекратяваше случващото се, за да може окото на Гуини да бъде погледнато, но отказване не последва. В четвъртия вече нямаше спасение за британеца - опонентът бе все така агресивен и след като Гуини бе притиснат на въжетата с мощни удари в тялото, съдията най-накрая прекрати срещата.

С успеха Чембърлейн остава непобеден (15 триумфа) и си спечели интерконтиненталната титла на WBA. Вижте повече за това как боксьор остана с едно око на галавечерта на Джошуа и Нгану, но съдията не прекрати мача (ВИДЕО).

Исраил Мадримов срещу Магомед Курбанов

В седмия мач от картата залогът бе титлата на WBA в суперполусредна категория и един срещу друг се изправиха Исраил Мадримов (Узбекистан) и Магомед Курбанов (Русия). И двамата бяха без поражение до този сблъсък, като руснакът имаше 25 победи (13 с нокаут), а узбекистанецът - 10 (7 след нокаут), както и едно равенство.

След срещата непобеден остана само Мадримов, който е и новият шампион на WBA в суперполусредна категория. Той заслужено стигна до успеха в 12-рундовия мач, който приключи още преди да бъде преполовен. Краят бе даден в петия рунд, когато узбекистанецът вкара брутална дяска кука, след което вкара бърза серия от удари в главата на съперника, а съдията се намеси и успехът бе за Мадримов след технически нокаут. Вижте повече за това как непобедимият руснак си намери майстора на галата на Джошуа и Нгану (ВИДЕО).

Някъде около този мач бе забелязано и присъствието в Рияд на един от най-популярните футболни треньори през този век - Жозе Моуриньо.

Ник Бол срещу Рей Варгас

Един от последните три мача за вечерта противопостави Ник Бол срещу Рей Варгас в спор за титлата на WBC в категория "перо". Шампионът започна мощно, но впоследствие мексиканецът бе пратен на два пъти в нокдаун от своя британски опонент. Накрая съдиите отсъдиха скандално равенство и ощетиха Бол. Вижте всички подробности за зрелищния бой и повече за обира на вечерта - как бе спрян епичен обрат срещу легенда след скандално съдийско решение (ВИДЕО).

Джоузеф Паркър - Жан Жилей

Последният мач преди голямото събитие и боя между Джошуа и Нгану противопостави Джоузеф Паркър срещу Жан Жилей - огромната "южна лапа" от Китай.

Жан успя да прати на два пъти в нокдаун своя съперник, но въпреки това Паркър заслужи победата. Китаецът нямаше други силни моменти и рядко вкарваше своите опити, които и без това бяха осезаемо по-редки от тези на съперника. Новозеландецът пък изглеждаше по-свежият и агресивен състезател през цялото време.

Вижте пълни подробности за мача и коментар за всеки рунд и как Джоузеф Паркър доминира въпреки двата нокдауна и взе нов голям скалп след този на Уайлдър (ВИДЕО).

Антъни Джошуа срещу Франсис Нгану

Големият сблъсък приключи още във втория рунд. Ей Джей бе безпощаден - първо прати опонента си на два пъти в нокдаун, а след това го нокаутира с нов мощен десен удар. Пълното развитие на мача и как Антъни Джошуа унищожи Франсис Нгану по чудовищен начин (ВИДЕО).

Преди галавечерта на Джошуа и Нгану

Сред битките, които се провеждат в боксовата карта на Джошуа-Нгану, е огромната битка на Жан Жилей срещу Джоузеф Паркър. Припомняме, че Жан два пъти нокаутира Джо Джойс, за да вземе "временния" пояс на WBO. Паркър пък изненада Дионтей Уайлдър, като взе комфортна победа с единодушно решение след тотална доминация на ринга.

Боецът от Куинсбъри Ник Бол също ще предизвика мексиканеца Рей Варгас за световната титла в категория "перо".

В суперполусредна категория узбекистанецът Исраил Мадримов ще се изправи срещу руснака Магомед Курбанов (25-0) за вакантната корона на WBA. Има и интересен изцяло британски сблъсък в лека категория между Марк Чембърлийн и Гавин Гуйни. Също така и по-младият брат на Тайсън Фюри - Роман, ще се появи на ринга в сблъсък в полутежка категория. 

Ето всички сблъсъци:

  • Антъни Джошуа срещу Франсис Нгану

  • Жан Жилей срещу Джоузеф Паркър

  • Ник Бол срещу Рей Варгас - (WBC титла в категория "перо")

  • Исраил Мадримов срещу Магомед Курбанов - (WBA титла в суперполусредна категория)

  • Марк Чембърлейн срещу Гавин Гуини (Европейски шампионат в лека категория)

  • Андрий Новицки срещу Хуан Торес - (тежка категория)

  • Джъстис Хуни срещу Кевин Лерена - (тежка категория)

  • Зияд Алмааюф срещу Кристиан Лопес Флорес - (супер-лека категория)

  • Роман Фюри срещу Мартин Сварц - (полутежка категория)

  • Джак МакГан срещу Луис Грийн -  (суперполусредна категория).

Къде да гледаме Антъни Джошуа срещу Франсис Нгану?

Къде да гледаме Джошуа срещу Нгану?

Галавечерта в Саудитска Арабия ще започне около 19:00 часа българско време, а зрелището - боят между Джошуа и Нгану, да стартира след полунощ българско време.

Никоя българска телевизия няма права за сблъсъка и няма да може да излъчи дуела. По традиция - мачовете на Ей Джей се предават по стрийминг платформата DAZN (линк към платформата).

Събитието е предлагано под формата "pay-per-view", като пакетът е на цена 34.99 лева. С него ще можете да наблюдавате пряко всяка секунда от цялата галавечер, като освен това получавате и безплатен абонамент за един месец (стандартната цена за месечен абонамент иначе е 24.99 лева). Галавечерта, както и дуела Джошуа - Нгану, ще можете да следите и НА ЖИВО в SportLive.bg.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички