Обирът на вечерта! Епичен обрат срещу легенда бе спрян от скандални съдии на галата на Джошуа и Нгану (ВИДЕО)


Обирът на вечерта! Епичен обрат срещу легенда бе спрян от скандални съдии на галата на Джошуа и Нгану (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

9816 0

Единият от последните три мача от галавечерта на Антъни Джошуа и Франсис Нгану противопостави Ник Бол и Рей Варгас в спор за титлата на WBC в категория "перо". В крайна сметка мексиканецът запази колана си и остава с 36 победи, 1 загуба и вече 1 равенство в кариерата си.

Бол пък е все още непобеден след 19 успеха и вече 1 реми. Роденият в Ливърпул боксьор обаче има всички основания да бъде гневен, тъй като бе сериозно ощетен. Самият той не скри разочарованието си след срещата, когато заяви, че е трябвало да спечели и че е бил силно изнервян, когато съдията е разделял двамата в моменти, в които Варгас е бил притиснат.

Големият обир на галавечерта Джошуа срещу Нгану

Още: Изненада: Непобедим руснак си намери майстора! Изпусна голяма титла след пердах на галата на Джошуа и Нгану (ВИДЕО)

Бол бе зверски ощетен срещу Варгас на галата на Джошуа

Публиката също ясно показа мнението си - тя удостои с бурни овации Бол, а в същото време освиркваше Варгас. Британецът се върна след загубени първи рундове и прати съперника на два пъти в нокдаун. Коректно е да се отбележи, че около първия останаха съмнения дали е бил според правилата (вижте ВИДЕО по-долу в материала). А как се разви срещата?

Звездният мексиканец се представяше по-добре в първите рундове, въпреки че в никакъв случай не можем да твърдим, че тотално пребиваше опонента. Това му бе достатъчно да вземе солидно преимущество след първите пет рунда. Резултатът според съдията Джоунс бе 10:9 във всеки от рундовете до момента - или общо 50:45. Това значеше, че британецът ще трябва или да нокаутира съперника, или да го праща в нокдаун, или да спечели всички останали рундове, за да има шанс за титлата.

Най-интересното и доброто тепърва предстоеше след "по-скучните" първи рундове.

Още: Лудост на галавечерта на Джошуа - Нгану: Боксьор остана с едно око, а съдията не спря мача (ВИДЕО)

Все пак в седмия рунд Бол показа, че не трябва да бъде отписван, като бе близо до това да повали опонента. Той вкара няколко много мощни куки и разклати сериозно Варгас. Опитният мексиканец влезе в клинч в последните секунди от рунда и се спаси. Прехвърчаха и искри между двамата след сигнала за край на рунда. Именно седмият рунд бе и първият спечелен от Бол.

В осмия рунд Бол свали на земята съперника, но след като неспортсмески го хвана с ръка зад врата и го събори, което разбира се не му донесе дивиденти. Все пак в края на рунда Варгас бе пратен на земята, но след нокдаун с нова кука. И тук останах съмнения дали е бил според правилата, но в крайна сметка бе зачетен.

Постепенно Варгас отново се съвзе и сблъсъкът стана още по-зрелищен. Варгас вкара мощен ляв в тялото на Бол и го поразтресе в десетия рунд. Бол остана по-агресивният боксьор, знаейки че изостава в резултата, като спечели и този рунд (четвъртият пореден на негова сметка).

В 11-ия рунд Варгас отново бе пратен в нокдаун, което вече тотално промени ситуацията на ринга преди последния рунд. Интензитетът на Бол бе изумителен и в последния рунд и така и не даде шанс на Варгас да се върне в сблъсъка.

Още: "Танц в несвяст": Сам не повярва, че е на крака след този удар, но спечели на галата на Джошуа (ВИДЕО)

Доста изненадващо решение от съдиите доведе до равенство - 114 - 112 за Варгас, 116-110 за Бол, 113-113. Следете цялата галавечер + голямото събитие Джошуа срещу Нгану с видео НА ЖИВО в SportLive.bg.

Чудовищен край в 1-ви рунд: Убийствената кука от галата Джошуа - Нгану на забавен кадър (ВИДЕО)

След кръв и драма: По-малкият Фюри остава без загуба! Победи на галата на Джошуа и Нгану (ВИДЕО)

Див старт на галата Джошуа - Нгану: Нокаут, но секунда СЛЕД това брутален ъперкът (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички