Въпреки 2 нокдауна: Джоузеф Паркър доминира и взе нов голям скалп след този на Уайлдър (ВИДЕО)


Въпреки 2 нокдауна: Джоузеф Паркър доминира и взе нов голям скалп след този на Уайлдър (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1653 0

Бившият световен шампион на WBO при най-тежките Джоузеф Паркър записа престижна победа срещу Жан Жилей след съдийско решение: 113 - 113, 114-112, 115-111. Това бе и последната среща преди "черешката на тортата" - сблъсъка между Антъни Джошуа и Франсис Нгану.

Така след триумфа над Дионтей Уайлдър преди няколко месеца Паркър записа нова голяма победа, която го доближи до големите му цели. Колкото до 40-годишния китаец - изглежда твърде вероятно това да бе последният му двубой от подобен ранг.

Жан успя да прати на два пъти в нокдаун своя съперник, но въпреки това Паркър заслужи победата. Китаецът нямаше други силни моменти и рядко вкарваше своите опити, които и без това бяха осезаемо по-редки от тези на съперника. Новозеландецът пък изглеждаше по-свежият и агресивен състезател през цялото време.

Още: Обирът на вечерта! Епичен обрат срещу легенда бе спрян от скандални съдии на галата на Джошуа и Нгану (ВИДЕО)

Преди срещата Жан Жилей, който има олимпийско сребро като аматьор (2008), бе записал 26 победи на професионалния ринг - 21 от които с нокаут, както и едно поражение - от Филип Хъргович. Паркър пък бе с 34 успеха - 23 от които с нокаут, както и 3 загуби - от Джо Джойс, Дилиън Уайт и Антъни Джошуа.

Как се разви мачът между Джоузеф Паркър и Жан Жилей?

Джоузеф Паркър разби Жан

Двамата започнаха по-предпазливо в първия рунд, като Паркър успя да вкара добър десен в главата на китаеца, който обаче отговори със силен ляв в тялото на новозеландеца. В средата на втория рунд градусите се вдигнаха и Жан наруши по-изчакващата си позиция и притисна Паркър във въжетете след силен удар в тялото. И в този рунд Паркър опита повече удари, но нямаше нито един перфектно попаднал в целта.

Още: Изненада: Непобедим руснак си намери майстора! Изпусна голяма титла след пердах на галата на Джошуа и Нгану (ВИДЕО)

В третия рунд Паркър вкара хубав прав в главата на Жанг, а китаецът опита няколко плашещо мощни крошета, които не попаднаха в целта. При малко над 50 оставащи секунди от рунда прати опонента в нокдаун след светкавичен ляв прав, попаднал перфектно в целта. В края на рунда той вкара още един ляв прав в главата на новозеландеца, но не толкова респектиращ, че да го повали.

На старта на четвъртия рунд китаецът стана доста по-агресивен, а от носа на Паркър вече течеше кръв. Той вкара още един прав в главата на новозеландеца, който опита да отговори с няколко крошета. В средата на четвъртия рунд Паркър вкара добра серия ляв-десен в главата на китаеца, но ударите не бяха чисти. Дясна кука обаче разклати Жан към края на рунда.

Първите три рунда за Жан, четвъртият за Джоузеф - това показваше резултата на един от съдиите. В петия рунд Паркър продължи със стратегията си да атакува често опонента в тялото. Към края на рунда вкара и лява кука в главата на китаеца, а в последните секунди пласира и прав десен в целта.

След като и петият рунд отиде в полза на Джоузеф, на старта на шестия бе илюстрирана статистиката: новозеландецът е опитал 66 удара, от които 33 са били успешни. Китаецът пък бе опитал същия брой - 66, но пласирал едва 16. След зрелищния старт и този рунд предложи по-предпазлива игра от двамата, а темпото спадна значително.

Още: Лудост на галавечерта на Джошуа - Нгану: Боксьор остана с едно око, а съдията не спря мача (ВИДЕО)

В седмия рунд бе показана картата и на друг от съдиите, който до момента бе дал по три рунда за всеки от двамата боксьори. В средата на този рунд Жан вкара първи чист ляв прав в главата на съперника от доста време насам. На няколко пъти Паркър прибягваше към бърза комбинация и влизане в клинч.

На старта на осмия рунд Жанг контраатакува Паркър и вкара мощна кука, която поразклати новозеландеца. В средата на рунда Паркър отново се озова на земята след мощен ъперкът, след който получи силни крошета от китаеца, който го прати в нокдаун. Все пак в края на рунда Паркър вкара мощно кроше в главата на съперника.

В деветия рунд и двамата бяха по-предпазливи, като новозеландецът отново бе по-активен и опита доста повече удари, но никой от тях не бе пласиран чисто.

Десетият рунд бе доста идентичен на деветия, но Джоузеф успя да пласира добра серия в главата на съперника. Новозеландецът изглеждаше в по-добро физическо състояние към края на срещата, но китаецът заплашително замахваше на няколко пъти, без да уцели фатално опонента.

Още: "Танц в несвяст": Сам не повярва, че е на крака след този удар, но спечели на галата на Джошуа (ВИДЕО)

На старта на 11-ия рунд бяха показани резултатите на един от съдиите - той бе дал шест от рундовете за Паркър и четири за Жан. В предпоследния рунд новозеландецът изглеждаше доста по-свеж, опитваше повече удари, а китаецът изчакваше своето голямо попадение. И този рунд бе в полза на Паркър.

Наставленията към Жан от ъгъла му преди последния рунд бяха да търси нокдаун. В ъгъла на Паркър обаче също му казаха да "пусне ръцете" и да бъде по-агресивен. И този рунд обаче бе напълно идентичен на последните и отиде в сметката на новозеландеца - без да има особено блясък. 

Всичко от галавечерта на Джошуа и Нгану с ВИДЕО.

Чудовищен край в 1-ви рунд: Убийствената кука от галата Джошуа - Нгану на забавен кадър (ВИДЕО)

След кръв и драма: По-малкият Фюри остава без загуба! Победи на галата на Джошуа и Нгану (ВИДЕО)

Див старт на галата Джошуа - Нгану: Нокаут, но секунда СЛЕД това брутален ъперкът (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички