Как реагираха братята Кличко на това, че Усик напуска Украйна за бой с Джошуа?


Как реагираха братята Кличко на това, че Усик напуска Украйна за бой с Джошуа?
Снимка: Getty Images

39088 0

Както стана ясно - Олександър Усик ще проведе защитата на коланите си срещу бившия световен шампион Антъни Джошуа, от когото ги взе. Това ще стане факт, въпреки че Усик взимаше дейно участие в конфликта Русия - Украйна и бранеше страната си.

Легендарните боксьори от близкото минало Виталий Кличко, който е кмет на Киев, както и по-малкият му брат Владимир Кличко, също имат голяма роля за своята страна, за съжаление вече извън спорта. Те напълно подкрепиха своя сънародник Усик в решението му.

И тримата големи украински боксьори вярват, че всъщност по този начин той може да бъде много по-полезен за каузата на Украйна и да предаде много по-голямо съобщение към света, отколкото ако остане в своята страна и откаже мача-реванш.

"Много важно съобщение може да бъде предадено чрез събития като това. Не знаем дали след три месеца ще съществуваме. Всъщност имам планове да говоря с Усик - да му дам съвет, ако реши да осъществи боя. Да има специални съобщения, които може да предаде" - сподели Виталий.

Владимир пък заяви: "Има позитиви, има и негативи. Това е трудно решение, което Олександър Усик трябва да вземе, но да направиш така, че украинският флаг да бъде издигнат и нашият химн да бъде пят. Освен това един от посланиците ни ще бъде там и с правилната нагласа цялото това може да бъде по-положително, отколкото отрицателно.

Имаме нужда от помощ. От началото на войната икономиката се срина, но, моля, не забравяйте, че защитаваме демократичните принципи на свободата и свободния избор".

ВИТАЛИЙ КЛИЧКО НАМЕКНА, ЧЕ ВОЙНАТА МОЖЕ ДА СТИГНЕ ДО БЪЛГАРИЯ

Колкото до предстоящия сблъсък за украинския шампион - дори Майк Тайсън предупреди Джошуа преди реванша с Усик!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички