Кличко не е учуден, че Украйна удържа Русия - каза как и защо армията му е по-корава


Кличко не е учуден, че Украйна удържа Русия - каза как и защо армията му е по-корава
Снимка: Getty Images

19160 0

Вече седмици наред конфликтът Русия - Украйна остава твърде сериозен. А едни от водещите лица начело на отбраната за украинците са две големи спортни легенди - бившите световни шампиони в бокса Виталий Кличко и Владимир Кличко.

За мнозина бе изненада мощта на отбранителните действия от страна на украинците, но това не важи за братята Кличко. По-големият от тях - Виталий, който е и кмет на Киев, обясни на какво се дължи това.

"Мога да обясня как го правим. Руската армия се бие за пари, докато украинските войници се борят за свобода, за децата си, да защитят семействата си, да защитят нашето бъдеще. Заради това украинските войници са по-корави".

"Никой не може да се чувства в безопасност към момента в Украйна. Във всяка секунда може да има бомбена атака, ракета може да падне. Във всяка секунда всеки украинец рискува да умре. Ние сме Украйна, оставаме в Украйна, оставаме за бъдещето ни.

Готови сме да го защитваме. Привилегия е да умреш, защитавайки родния си град, родната си страна. Истината е на нашата страна. Това много ми напомня на приказка - битка между доброто и злото" - споделиха още братята Кличко.

Освен това Виталий Кличко бе категоричен какво искат от НАТО и заключи, че ако не го получат, могат и сами да си го набавят

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички