Доктор Стоманен чук - Владимир Кличко с исторически ход? (ВИДЕО)


Доктор Стоманен чук - Владимир Кличко с исторически ход? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

15076 0

Бившият световен шампион при най-тежките на професионалния боксов ринг Владимир Кличко стана на 46 години вчера. Влад в момента е сред защитниците на Киев, след руската военна инвазия в Украйна. Едва ли Кличко някога е очаквал да посрещне рожден ден при такива обстоятелства. Сега Владимир Кличко е концентриран върху защитата на родината си. Но worldboxingnews.net излезе с материал, в който се акцентира, че Кличко иска рекорда на Джордж Форман, а не война.

И това звучи съвсем логично. Влад вече е на 46 години. А легендарният Форман спечели титлата при най-тежките в професионалния бокс от позицията на претендент на 45-годишна възраст.

Така при завръщане на ринга в мач за титла, Владимир Кличко може да стане най-възрастният претендент в най-тежката категория на бокса, стигнал до шампионския колан, естествено ако такъв двубой се състои и Влад запише победа.

"Тренирам често, почти всеки ден. Наслаждавам се да спортувам", заяви Владимир Кличко пред "Fox Sports", естествено въпросното изказване на Влад е преди да започне войната в Украйна. Но от думите му тогава става ясно, че той поддържа добра форма.

Прякорът на Владимир Кличко като боксьор е повече от красноречив - "Доктор Стоманен чук".

Ето и колко силен бе 41-годишният Влад Кличко в последния му засега мач на професионалния боксов ринг. Влад тогава загуби драматично в 11-ия рунд от далеч по-младия и също голям ас Антъни Джошуа.

Едва ли е за подценяване вероятността Владимир да се завърне на ринга в отлична форма, щурмувайки рекорда на Форман. Естествено след спиране на военните действия в Украйна.

Множество реакции относно конфликта Русия - Украйна в спорта пък може да четете ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички